Politică

ALEGERI LOCALE 2016 Buzoianu atacă partidele care l-au susţinut după aflarea rezultatului votului

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca Octavian Buzoianu a declarat după aflarea rezultatelor exit-poll-ului realizat de IRES la comanda Digi 24 că este mulţumit de scorul (8,8%) pe care l-a realizat şi de campania pe care a dus-o. El a atacat voalat partidele care l-au susţinut, precizând că scorul obţinut este de fapt "scorul proiectului său" şi nicidecum munca şi relaţiile partidelor.

"E greu să apreciez acum rezultatele pentru că trebuie să ma gândesc un pic, să analizez la rece. Semnalele par a fi destul de clare, ideea de independenţă pare că nu fi prins atât de bine. Relaţia şi modul de susţinere a partidelor care au declarat că mă susţin nu reuşesc să o cuantific. După părerea mea, scorul pe care l-am luat este de fapt scorul proiectul meu şi poziţiei mele de independent în oferta către clujeni. Cred că clujenii, votanţii, nu au fost pregătiţi pentru o astfel de ofertă şi probabil timpul relativ scurt, de circa o lună de zile, nu mi-a permis să mă apropii suficient de cetăţeni, de votanţii Clujului. Eu sunt mulţumit de ceea ce am făcut, de proiectul pe care l-am transmis, de campania pozitivă pe care am făcut-o, e de admirat în peisajul general al alegerilor din România. Sunt nemulţumit de campania de intoxicare şi manipulare care a fost lansată la adresa mea. Asta nu mi-a dat timp să îmi prezint proiectul cu adevărat, ocupând mintea oamenilor cu lucruri care nu-şi aveau locul în această campanie. Îl felicit pe câștigător și îi urez succes în noul mandat şi îi doresc să aibă grijă de Cluj. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat pentru un independent. Este un rezultat notabil, mai ales în Cluj unde este o dominaţie evidentă politică. Eu m-am ţinut constant departe de politică şi am vrut să fiu un adevărat independent", a declarat Buzoianu.

Octavian Buzoianu a fost susţinut în aceste alegeri locale de o alianţă politică: PSD, ALDE, PNŢCD, PND și PRM. De altfel, pentru a-l susţine pe Octavian Buzoianu, PSD Cluj şi-a retras din cursă propriul candidat. Este vorba despre deputata Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, care între timp a și demisionat din funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter