Politică

ALEGERI LOCALE 2016: Încă un incident la o secție de votare. PPMT, interzis la poze după ieșirea de la vot.

Candidata PPMT Bicskei Hedwig la Consiliul Local nu a fost lăsată să-şi facă poze în secţia de votare Acesta este al doilea incident de acest gen, după ce candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco a fost la rândul său, împiedicat să îşi facă poze în incinta secţiei imediat după ce a votat.

sursa foto Facebook Bicksei Hedwig sursa foto Facebook Bicksei Hedwig

Incidentul a avut loc la secţia de votare 25, Cluj Napoca, Calea Mănăștur 22-24 din incinta şcolii Spectrum.

“În calitate de candidat la Consiliul Local, mi s-a refuzat dorinţa de a face fotografii, desigur după ce am votat, păstrând confidenţialitatea votului. Am cerut permisiune preşedintei de comisie, aceasta a spus nu, apoi teoretic a sunat la BEJ şi apoi mi-a reconfirmat că nu e voie. Nu există nici un text de lege care să interzică acest fapt, mai ales, când, repet nu a influenţat modul de vot cu nimic. În alte secţii din oraş s-a permis, după cum puteţi vedea şi dumneavoastră, Facebook-ul este plin de poze. Într-o situaţie asemănătoare este şi un candidat din partea PMP, care a sesizat şi el BEJ-ul, atât el cât şi eu personal încă nu am primit nici un răspuns oficial din partea BEJ.


Consider că este discriminare la adresa noastră a celora cărora nu au fost permise fotografiile.  Am solicitat în scris Biroului Electoral Județean BEJ să ia măsuri pentru sancţionarea tuturor candidaţilor, dacă acesta este punctul său de vedere, de a interzice fotografiile cu candidaţii”, arată aceasta.

“Consider că mesajul, prin care s-a refuzat în mod explicit permisiunea de a face 2 fotografii, transmis de către BEJ Președintei de Comisie denotă o discriminare la persoana mea, în calitate de candidat la Consiliul Local Cluj-Napoca. 


Prin prezenta solicit BEJ să ia măsuri urgente pentru a sancționa candidații care și-au expus pozele din incinta secției de vot, să aplice aceleași măsuri care mi s-au transmis și mie, adică măsura interzicerii fotografierii în secția de vot, indiferent de locație. 

Consider că BEJ trebuie să adopte o poziție fermă, consecventă și unitară tuturor candidaților precum și secțiilor de votare”, se arată în sesizarea acesteia.


Candidata PPMT a făcut o sesizare la Biroul Electoral Județean, care a fost transmisă Biroului Municipal.

Etichete: PPMT alegeri locale
Ultimele Stiri
abonare newsletter