Politică

Călin Popescu Tăriceanu, la Cluj: “Implicarea serviciilor de informaţii în diverse zone trebuie lămurită de președinte, Parlament și CSAT“

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Cluj, că Parlamentul, președintele și CSAT ar trebui să lămurească dacă serviciile secrete sunt implicate în alte activități, referindu-se la scandalul dezinfectanților. Comisia de supraveghere a serviciilor din Parlament ar trebui să facă o investigaţie în acest sens, consideră Tăriceanu.

“Nu pot să rămân neatent la aceste semnale care apar; trebuie să vedem, să aflăm adevărul, dacă există legături care sunt legături periculoase şi nepermise sau nu. Se pot verifica aceste lucruri. Aşadar, consider oportun ca Comisia de supraveghere a serviciilor din Parlament să analizeze şi să facă o proprie investigaţie în acest sens, are această posibilitate. În al doilea rând, preşedintele ţării, în cadrul CSAT, nu în public, să ceară serviciilor să vină cu elemente care să lămurească această problemă de interes major. Nu cred că preşedintele poate să se rezume numai la a observa atent situaţia, cred că trebuie să mai facă ceva în plus, atâta vreme cât în România se vorbeşte despre o implicare crescândă - şi în sensul amplitudinii, dar şi extensiv- a serviciilor în diverse zone care nu sunt zonele lor de acţiune - îşi extind câmpul tactic în justiţie, se vorbeşte despre ofiţeri acoperiţi sau agenţi de influenţă în presă, în justiţie - atâta vreme cât ştim că este o dezbatere veche în România legată de posibilitatea serviciilor de informaţii de a avea firme comerciale prin care desfăşoară activităţi comerciale sub acoperire şi sigur că distorsionează mediul economic. Cum vă explicaţi că Hexi Pharma vindea la spitalul SRI tot fără licitaţie, prin încredinţare directă? Adică, practicile astea sunt condamnate la unele spitale, dar la spitalul SRI sunt bune?”, a spus Tăriceanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter