Politică

(PE) Liviu Alexa: „Eu nu o să fiu un primar care să…”

Candidatul Mişcării Liberale la Primăria Cluj-Napoca, Liviu Alexa, a dezvăluit ce nu va face dacă va ajunge în funcţia de primar sau consilier local.

Dacă unii politicieni apar pe stradă în campanie electorală şi le promit marea cu sarea alegătorilor iar ulterior îi uită, Liviu Alexa spune că a vorbit cu foarte mulţi clujeni şi le-a spus să îl sune la propriul telefon dacă au o problemă.

„Eu am făcut campanie electorală împreună cu echipa mea încă de acum doi ani şi de un an tot mai tare pe stradă. Cred că mi-am dat numărul de telefon, realmente, la cel puţin 50.000 de clujeni. Este numărul meu personal pe care-l am de peste 15 ani. Şi n-o să mi-l schimb de azi pe mâine. Şi le-am spus să mă sune. Eu vorbesc cu oamenii seara şi dimineaţa, mă sună în continuare şi îmi spun problemele lor pentru că au numărul meu de mobil”, a spus candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Liviu Alexa.


Proiecte concrete, nu gogoşi electorale

Liviu Alexa susţine că echipa lui trebuie votată pentru că s-a “bătut” pentru clujeni şi pentru ideea de opoziţie activă. În lipsa acestor persoane, proiecte precum Someş navigabil, metrou sau spital regional vor fi livrate alegătorilor în continuare drept “gogoşi electorale.”

“Ar trebui să ne voteze pentru că oameni ca mine şi cei din echipa mea au demonstrat în ani de zile, nu o singură lună, că militează pentru transparenţa chelturirii banului public, pentru proiecte corect finanţate, pentru deschidere şi respect pentru cetăţean. Noi ne-am bătut pentru cetăţeni. Şi eu ca ziarist şi Claudia Anastase în calitate de consilier local şi i-am ajutat pe cetăţeni cu tot ce am putut noi.


Ar trebui să ne voteze pentru ideea de opoziţie activă. Opoziţie activă care este foarte necesară în acest moment în Cluj-Napoca pentru că nimeni nu cred că-şi doreşte să ne întoarcem la dictatura portocalie din anul 2008 când cu o majoritate largă dictatorială PDL-iştii făceau ce doreau ei în judeţ şi în oraş. Trebuie să existe voci care să spună: nu vă mai bateţi joc de oameni, nu vă mai bateţi joc de bani, respectaţi-vă promisiunile pe care le-aţi făcut. În absenţa acestor voci puternice de opoziţie cum e a mea şi a echipei mele eu cred că în continuare o să avem minciuni de genul metrou, Someş navigabil sau spital regional. Gogoşi electorale…”, a declarat Liviu Alexa.

“Eu nu am chestia asta cu «vai de mine… Noi suntem mai speciali, mai tineri, mai nepătaţi»”

Candidatul la Primăria Cluj-Napoca spune că şi-a ales echipa în funcţie de implicarea oamenilor în comunitate “cu bune şi cu rele”.


“N-aş vorbi de diferenţe care să ne diferenţieze şi să ne poziţioneze ca cei mai speciali sau buricii Pământului. Eu mi-am ales echipa pe anumite criterii, în sensul că să fie oameni care să iubească Clujul, să fie oameni care să se fi implicat în trecut în comunitate sau să fi dovedit că au dus la capăt proiecte administrative sau de business solide. Pentru mine asta a fost cel mai important. Îmi trebuie oameni capabili alături de mine şi să credem împreună că Clujul poate fi schimbat. Eu nu am chestia asta cu «vai de mine… Noi suntem mai speciali, mai tineri, mai nepătaţi». Nu. Nici vorbă. Noi suntem oameni care cu bune şi rele vrem să mergem să ne implicăm şi dacă tot discutăm de schimbarea clasei politice s-o facem cu oameni care iubesc Clujul”, a precizat Liviu Alexa.

Nu o să se ascundă

Dacă ajunge la putere, Alexa spune că nu o să fie genul de primar sau consilier local care să stea ascuns prin birouri.


“Oamenii ştiu despre mine că de peste 10 – 15 ani că eu nu mă schimb şi că eu nu renunţ la Cluj şi nu renunţ în a ajuta oamenii. Oamenii ştiu unde să mă găsească şi vor şti şi după 5 iunie unde să mă găsească. Eu nu o să fiu primar sau consilier local care o să stea ascuns în birouri. O să mă vadă pe stradă. Eu încă sunt, cred eu, foarte normal la cap, umblu cu transportul public în comun, cu taxiurile, n-am şofer personal, n-am aere, nu mă interesează să le am, încă merg la serviciu în blugi şi sacou…Nu trebuie să umblu cu haine sau mai ştiu eu cine ştie ce…Luis Vuitton. Chestia asta de normalitate, nu cred că o să mi-o pierd. Oamenii ştiu asta şi cred că din această cauză au încredere în mine”, a concluzionat Liviu Alexa. 

Citeşte şi: Câţi bani cheltuie Liviu Alexa pentru campania electorală şi de unde-i are?

Ultimele Stiri
abonare newsletter