Politică

PSD Cluj: Boc nu a refațadizat nici măcar Primăria. Ce spun reprezentanții municipalității

Social democrații clujeni îl critică pe primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc pentru că nu s-a ocupat de refațadizarea clădirilor din centrul municipiului Cluj-Napoca. PSD-iștii atrag atenția că municipalitatea nu a refațadizat nici măcar turnul Primăriei.

“În ultima perioadă domnul Emil Boc ne vorbește de proiecte care din punctul nostru de vedere sunt greu de realizat, atâta timp cât domnia sa nu a făcut lucruri elementare în municipiul Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai importante subiecte este legat de refațadizarea clădirilor din zona centrală. Nu credem că o să facă acest lucru dintr-un motiv foarte simplu și anume pentru că dânsul nu a refațadizat clădirea Primăriei de când este primar. Dacă nici la clădirea Primăriei nu a reușit să facă acest lucru, atunci cum să facă refațadizarea la restul clădirilor din centru”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Primăria Cluj-Napoca are în desfășurare programul Marea Refațadizare. De doi ani, de când a început oficial, puține clădiri au fost reabilitate. În cadrul programului Marea Refațadizare trebuie reparate fațadele a peste 900 de clădiri din centru.


Proprietarii nu se înghesuie însă să înceapă lucrările de refațadizare din cauza costurilor mari, mulți fiind persoane în vârstă sau firme care au luat spațiile în chirie. Cât despre clădirea Primăriei, reprezentanții acesteia spun că reabilitarea turnului este în derulare, însă că a durat mult timp până ca o o companie cu toate acreditările să participe la licitație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter