Politică

Cum evităm votul multiplu și turismul electoral la alegerile locale din 5 iunie

În fiecare an electoral auzim la știri despre vot multiplu, turism electoral, primari care folosesc resursele publice pentru a-și face campanie sau voturi furate. Expert Forum oferă oportunitatea cetățenilor interesați de a vedea cum arată și funcționează o secție de votare și de a observa întreg procesul de votare, de la deschiderea secției, până la finalizarea numărării voturilor și transmiterea rezultatelor.

Activitatea observatorilor poate identifica abuzurile din secțiile de votare și împiedica fraude electorale.

Pentru a putea deveni observator electoral EFOR cei interesați trebuie să aibă peste 18 ani și drept de vot, să nu aibă drepturile electorale interzise și să nu facă parte dintr-un partid sau formațiune politică. Pentru a putea fi acreditați vor semna o declarație în acest sens. 


Expert Forum va oferi asistență pe toată durata prezenței observatorilor în secția de votare.

“Vom organiza un seminar de pregătire pentru observatori în săptămâna dinaintea alegerilor; pentru cei care nu sunt din București, întâlnirea va fi organizată on-line. De asemenea, vom oferi un ghid al observatorului și o aplicație on-line pentru raportarea neregulilor.


Activitatea de observator nu este remunerată și este una de natură voluntară. Pentru cei interesați, vom oferi adeverință de practică”, spun reprezentanții ExpertForum.

Etichete: turism electoral
Ultimele Stiri
abonare newsletter