monitorulcj.ro Menu

Politică

Primăria a lansat visitcluj.ro, un site de promovare a Clujului

Primăria clujeană a lansat ieri site-ul www.visitcluj.ro, un portal destinat celor în căutare de repere privind viaţa în Cluj-Napoca, în toate aspectele sale. “Ideea acestui site a pornit de la nevoia ca informaţia despre oraşul nostru să fie cît mai prezentă pe internet, semnalată de către oameni din diverse medii, în cadrul întîlnirilor pe care le-am avut. De la ambasadori ai unor ţări care doresc să-şi încurajeze conaţionalii să vină la Cluj-Napoca, fie pentru studii, fie pentru bussines sau turism, de la oameni de afaceri, de la oameni de cultură, de la reprezentanţi ai agenţiilor de turism, toţi ne-au transmis acest mesaj, că este necesar ca informaţia despre oraşul nostru să fie cît mai prezentă pe Internet”, a explicat primarul Sorin Apostu necesitatea creării noului site. El a mai precizat că, pentru început, a fost lansată doar o primă versiune a site-ului, care este deschisă spre îmbunătăţire.

Sugestiile şi recomandările pentru îmbunătăţirea site-ului pot fi lăsate de către clujeni la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la Centrul de informare turistică sau pot fi transmise pe email la adresa office@visitcluj.ro.

Prima versiune a site-ului este doar în limba română, dar se lucrează deja şi la versiunea în engleză, urmînd ca apoi să existe versiuni şi în limbile franceză, germană şi maghiară.

Site-ul este structurat pe mai multe secţiuni, printre altele fiind propuse cîteva posibile trasee turistice prin oraş: Clujul baroc, Traseul muzeelor, Turul grădinilor şi parcurilor.

Primăria a propus Asociaţiei Hotelierilor ca pe viitor, prin intermediul site-ului, să se poată face rezervări online pentru cazări.

Site-ul mai conţine un ghid al oraşului, un film de prezentare a oraşului realizat de Primărie, de 8 minute, şi o secţiune numită City festival.