Politică

Cine supraveghează alegerile locale. Deficit de experți electorali la Cluj

Până la alegerile locale mai este puțin timp, însă în județul Cluj 30 de localități nu au experți electorali, iar 20 nu au operatori calculator. Cea mai mare "criză" de experți se înregistrează la Cluj-Napoca, unde sunt vacante 88 de posturi.

Potrivit Autorității Electoarele Permanente (AEP), până marți, au fost înregistrate la nivel național 46.195 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați prin tragere la sorți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

Printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează o criză de deficit de experți electorali se numără și Clujul, cu 30 de localități cu probleme.


Cel mai mare deficit de experți electorali se înregistrează în municipiul Cluj-Napoca, cu 88 de posturi vacante, unde de altfel, Primăria anunță că recrutează personal pentru constituirea Corpului experților electorali.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Cluj, sarcina recrutării de experți electorali revine primarilor. “Suntem în grafic, este o procedură în derulare, iar în zilele care urmează, chiar vineri va fi o întâlnire cu primarii din județ pe această temă”, a spus prefectul județului Gheorghe Vușcan.


În ce privește deficitul de operatori de calculator, au fost înregistrate la nivel național 35.815 cereri din partea persoanelor care doresc să devina operatori de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, dintre care 28.253 au fost declarate admise, iar 1.154 respinse.

Etichete: alegeri locale
Ultimele Stiri
abonare newsletter