Politică

PMP îşi alege din nou conducerea, după ce Curtea de Apel a respins înfiinţarea Mişcării Populare

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară se reuneşte, duminică, la Palatul Parlamentului pentru a-şi alege din nou conducerea, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de înscriere a formaţiunii Mişcarea Populară în Registrul Partidelor, invalidând astfel actualii lideri.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional al PMP, că în urma deciziei justiţiei, partidul va trebui să îşi realeagă conducerea şi să modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova.

''La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (...) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată'', a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP, care precedă CEX formaţiunii.


Traian Băsescu a afirmat că în cadrul CEX PMP va ''reproduce conducerea MP la PMP''.

PMP va trebui să îşi modifice şi programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova, prevăzut în programul MP.


Traian Băsescu a afirmat că delagaţii cu drept de vot vor avea la dispoziţie buletinul de vot pentru a valida conducerea şi ''pixul cu care pot tăia pe oricine nu doresc în conducerea PMP''.

''Va fi un congres scurt, concentrat pentru că avem treabă în campanie, iar alţii chiar sunt în plină sărbăoare. Documentele pe care le aprobăm astăzi vor fi înaintate Tribunalului pentru că asta ne cere legea'', a mai anunţat Băsescu.


Liderul PMP a afirmat că nu crede că ''se pune problema invalidării programului pentru că nu au fost obiecţiuni pe programul politic şi pe persoanele din conducere, ci doar pe inima care semăna cu mărul''.

Traian Băsescu a reiterat că MP este singurul partid care a fost respins la înregistrare în urma recursului făcut de procurori.

Etichete: traian basescu
Ultimele Stiri
abonare newsletter