Politică

INCENDIAR. Înregistrare de la o şedinţă de campanie: PDL vinde funcţii în administraţie lipitorilor de afişe – AUDIO EXCLUSIV

Ce le promit liderii liberalilor clujeni – Nicoară, Buda şi Oros – sub privirile candidatului Emil Boc tinerilor care îi vor ajuta în campanie? Ascultați înregistrarea unei şedinţe a PNL Cluj.

sursa foto Facebook PNL Cluj sursa foto Facebook PNL Cluj

Sunteţi baza noastră, activiştii noştri cei mai importanţi”, le-a spus primul co-preşedinte vorbitor, Marius Nicoară, tinerilor din PNL, la o şedinţă de campanie, desfăşurată miercuri seara la sediul de pe Eroilor.

Mai „pe faţă”, deputatul Adrian Oros le-a promis că cei mai buni dintre cei prezenţi se vor regăsi după alegeri în structurile politico-administrative ale judeţului. Că nu-l doare gura să promită, deşi al doilea co-preşedinte, Daniel Buda, a recunoscut că cei plasaţi în funcţii în perioada guvernării PDL nu au prea confirmat.


Nicoară: Eu consider că suntem în campanie electorală. (...) Mă bucur să vă văd în număr atât de mare, cred că sprijinul vostru în campania electorală este extrem de important mai ales aici la nivelul municipiului. (...) Am mare încredere în organizaţia de tineret, aşa cum am încredere şi în organizaţia de femei. (...) Sunteţi baza noastră, sunteţi activiştii noştri cei mai importanţi. Şi nu pot să spun decât că ne aşteaptă foarte, foarte multă muncă, după care, dacă vom reuşi, vom avea şi satisfacţiile pe care sunt convins cu toţii le aşteptăm.

Oros: Se zice că lumea te laudă la doctorat şi la înmormântare, iar pe organizaţiile de tineret şi de femei întotdeauna sunt lăudate la începutul campaniei electorale. Şi câteodată şi la final. La Cluj ne-am obişnuit cu rezultate bune pe partea dreaptă, astfel încât o să vă lăudăm şi la sfârşitul campaniei. Sper să vă şi găsiţi după rezultatele bune pe care o să le avem în vară şi în toamnă, să vă şi regăsiţi în structurile administrativ-politice ale judeţului în aşa fel încât tot efortul dumneavoastră să fie răsplătit.


Buda: Voi aţi fost întotdeauna sufletul campaniilor electorale. Avem nevoie de oameni care să crească lângă noi, care să vină să ne sprijine la un moment dat. (...) Important este să vă desăvârşiţi activitatea şcolară. (...)  Eu am câteva teorii: nu poţi să faci politică dacă la şcoală ai avut note de 4, 5, 6. (...) Nu e suficient să termini o facultate, ci trebuie să vedem şi cum aţi terminat-o. Atunci când am fost la guvernare nu de puţine ori am mai dat, am mai oferit, posturi, să spunem aşa, oamenilor care proveneau nu doar de la tineret, şi nu a fost să spun aşa o confirmare. La marea majoritate mi s-a confirmat la cei pe care i-am pus acolo... dar nu întotdeauna. Partidul are nevoie de dumneavoastră, voi aţi fost sarea şi piperul, ne-am bazat pe voi de-a lungul timpului. (...) Avem nevoie de dumneavoastră ca de aer în perioada următoare pentru că avem nişte bătălii electorale. (...) Cum a zis şi colegul Dan Tarcea, oricând aveţi o problemă, dacă aveţi nevoie de o vorbă bună într-o parte sau alta, să apelaţi noi, pentru că în limitele legalităţii, o să fim alături de dumneavoastră. Marele avantaj al acestei structuri politice, mai ales aici la Cluj, a fost că noi am trăit ca şi o familie. Când cineva a avut o problemă, am încercat să o rezolvăm, am pus mână de la mână, am pus o vorbă bună.

Boc: Aş accepta ce spunea Daniel mai înainte, dacă aveţi acea capacitate să faceţi echipă, aveţi toate şansele, toate ingredientele, unei reuşite în politică. Să nu credeţi că politica este un joc solitar, de unul singur. Nimeni, niciodată, nu va reuşi singur în politică. Va reuşi dacă ştie să facă echipă şi să preţuiască echipa şi să îi respecte pe cei  care muncesc şi vă asigur că fiecare vă puteţi găsi loc în echipă. (...) Campania electorală nu este numai despre străzi şi puncte gospodăreşti, va fi şi despre asta, dar şi despre echipă, distracţie, a avea imaginaţie şi creativitate.


Întreaga şedinţă poate fi ascultată mai jos.

Ultimele Stiri
abonare newsletter