Politică

Ședința cerută de PSD pentru demiterea CA al Sălii Polivalente nu a avut loc

Social democrații nu au reușit să convoace marți o ședință de Consiliu Local pentru demiterea Consiliului de Administrație al Sălii Polivalente, pentru că nu au strâns suficiente semnături.

Aceștia nu au strâns suficiente semnături, lucru pe care îl știau de altfel la momentul în care au anunțat că vor cere ședință de îndată. Se pare că în afară de consilierii Adrian Mureșan (ALDE) și Iuliu Tăgorean (UNPR), social democrații nu au reușit să convingă pe nimeni să li se alăture în inițiativa privind demiterea CA al Sălii Polivalente. Liberalii clujeni au anunțat încă de luni că nu vor susține acest demers, iar reprezentanții UDMR au precizat că nu vor lua decizii până la finalizarea anchetelor în desfășurare. În Consiliul Local, Uniunea are patru reprezentanți.

O demisie din CA al Sălii Polivalente

Consilierii PSD Cluj au anunțat ieri că vor să convoace o ședință de Consiliu Local pentru demiterea CA al Sălii Polivalente, pentru ziua de marți. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceștia aveau nevoie de 9 semnături, însă nu au reușit să le strângă pe toate. Singura demisie din CA al sălii a fost înregistrată de către Viorel Daniș.


Consilierii locali ai PSD au cerut astfel, demisia conducerii Sălii Polivalente. „O să vedem pașii pe care trebuie să-i demarăm. Atâta timp cât suntem desconsiderați și noi și opinia publică este de bun simț să plece din această postură”, a spus Gabriel Oniga.

„Nu am încercat altceva decât să aducem transparență. Ne doream să ne vedem cu oamenii cu care puteam să lămurim câteva din probleme. După cum vedeți nu avem cu cine să discutăm. Vrem să aflăm pas cu pas unde s-a greșit”, a completat consilierul local PSD, Claudia Anastase.


PNL s-a delimitat

Consilierii locali PNL au spus încă de luni că nu susţin ideea unei „anchete politice”, cu referire mai exact la iniţiativa PSD-iştilor.

„În acelaşi timp, considerăm că în astfel de situaţii singurele verificări şi anchete adecvate sunt cele instituţionale, prevăzute de legislaţia în vigoare. Subliniem totodată faptul că nu susţinem ideea unei anchete politice pe această temă! Cei care trebuie să îşi spună cuvântul sunt experţii în domeniu, mai exact persoanele specializate în siguranţa exploatării contrucţiilor. Abia după aceea vor putea exista dezbateri pe această temă între politicieni”,  au precizat reprezentanţii PNL Cluj.


Vă reamintim, copilul care a căzut în gol, de la o înălţime de peste patru metri, în Sala Polivalentă din Cluj, a fost externat, luni, fără probleme din punct de vedere neurologic şi neurochirurgical.

abonare newsletter