Politică

Parlamentarii se gândesc la binele lor și își pregătesc o lege care le permite să devină automat funcționari publici, fără concurs

Pe final de mandat, parlamentarii îşi pregătesc o lege pentru bunăstarea lor.

Parlamentarii se gândesc la binele lor și își pregătesc o lege care le permite să devină automat funcționari publici Parlamentarii se gândesc la binele lor și își pregătesc o lege care le permite să devină automat funcționari publici

Potrivit proiectului de lege, aleşii care nu prind un loc în viitorul legislativ, devin de drept şi fără concurs înalţi funcţionari publici. Singura condiţie este să aibă cel puţin un mandat de parlamentar şi studii superioare, scrie digi24.ro.

Miza centrală a proiectului o constituie funcţiile pe care parlamentarii le pot ocupa dacă nu mai sunt aleşi. Sunt vizate posturi în administraţia centrală, dar şi cea locală.


Dacă devine înalt funcţionar public, un fost parlamentar poate fi numit în funcţia de prefect, subprefect sau poate ocupa postul de secretar general al Guvernului ori în ministere.

Aleşii spun că legea actuală este prea restrictivă. Vor să ajungă la statutul de înalt funcţionar public mai uşor. Adică, fără concurs. Mai mult, iniţiatorii vor şi abrogarea articolului din actuala lege care le interzice celor care au făcut poliţie politică să devină înalţi funcţionari publici.


Aleşii cred că experienţa de parlamentar le este suficientă pentru a primi calitatea de înalt funcţionar public.

Ultimele Stiri
abonare newsletter