Politică

Ungaria împarte Europa în două

Premierul Ungariei Viktor Orban nu renunță la ideea construirii gardurilor pentru a izola Ungaria de sudul Europei, în privința problemei migrației.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat, duminică seara, planurile de construcţie a unui gard de sârmă ghimpată lung de 450 de kilometri, ce va izola complet Ungaria de sudul Europei.

Gardul se va lipi de cele deja ridicate la graniţele Ungariei cu Serbia şi Croaţia pentru a crea o barieră de netrecut în fața imigranţilor care se îndreaptă spre Germania şi Scandinavia. scrie site-ul Express într-o analiză preluată de ziare.com.


Orban, misionarul medieval

Nu o dată, istoricii și politicienii au atras atenția asupra faptului că separarea unei țări prin construcția unor garduri nu poate duce la rezolvarea problemei migrației. Dincolo de bariere, istoricii propun chiar trei soluții. “Viktor Orban pare că trăiește în altă lume și în altă eră decât UE.El este totalmente stăpânit de un misionarism de factură medievală. Gardul lui Orban este la fel de ridicol ca și iluzia că sârma ghimpată sau zidurile pot stăvili foamea și setea milioanelor de oameni. La un copil născut în Europa se nasc opt în Asia și Africa, iar eu cred că aici e problema decăderii Europei și a civilizației occidentale”, crede deputatul PNL de Cluj, Elena Uioreanu. 

“Este o situație dramatică pentru Europa, nu sunt de acord cu acest discurs referitor la construirea de garduri, nu aceasta este soluția. Observăm că jurnaliști, specialiști, oameni politici spun acum că UE este pe cale să se dezintegreze. Nu cred că să construim garduri este o soluție. Din punctul meu de vedere sunt trei soluții pentru problema migranților::o politică comună a țărilor UE privind migranții: măsuri la frontierele exterioare și nu în ultimul rând, o implicare a Europei în afacerea siriană”, subliniază Toader Nicoară, istoric clujean. 


Orban critică UE pentru atitudinea binevoitoare

În ultima perioadă, Orban şi-a creat o imagine de apărător al Europei creştine şi ignoră solicitările birocraţilor Uniunii Europene de a deschide graniţele ţării sale în fata milioanelor de imigranţi. Premierul de la Budapesta insistă că apără astfel restul continentului de refugiaţi.

Gardul plasat de-a lungul graniţei cu România va crea o barieră ce va tăia nordul Europei de Balcani.
Orban, la rândul său, critică UE şi Germania pentru atitudinea binevoitoare faţă de imigraţie, ce a dus la actuala criză.

În discursul anual privind starea naţiunii, Orban a descris reacţia UE la criza drept "absurdă" şi a arătat că în mod deliberat Bruxelles-ul nu face niciun efort pentru a stopa influxul de imigranţi.

În opinia sa, "nu putem rezolva problemele demografice ale populaţiei europene în scădere şi îmbătrânită cu populaţie musulmană fără să ne pierdem stilul de viaţă, securitatea şi pe noi înşine. Şi cei care vin aici nu au nicio intenţie să se adapteze la stilul nostru de viaţă".

"Dacă este necesar, ne vom proteja de la Slovenia până în Ucraina", a avertizat premierul ungar.

Vă reamintim, Guvernul ungar a decis recent să convoace un referendum pe tema sistemului distribuirii imigranţilor prin cote obligatorii, propus de către Uniunea Europeană.

Alegătorii ungari vor fi invitaţi să răspundă la întrebarea: "Vreţi să permiteţi Uniunii Europene să impună ca obligatorie mutarea unor cetăţeni care nu sunt unguri în Ungaria?".

Etichete: gard ue imigranti
Ultimele Stiri
abonare newsletter