Politică

Aceleași nume pe listele UDMR, pentru alegerile locale

Reprezentanții UDMR Cluj care mai vor un mandat în Consiliul Local și cel Județean trebuie să își depună intențiile de candidatură până în 18 martie.

Liderii Uniunii spun că își vor păstra în principiu aceeași echipă în cele două foruri administrative, dar este posibil să trimită în această cursă și câteva nume noi. În UDMR, viitorii consilieri sunt votați pe listă, în cadrul Biroului Permanent.

Anna Horvath va deschide lista la Consiliul Local

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horváth este prima pe lista UDMR-iștilor la Consiliul Local, având în vedere că este și candidatul Uniunii la Primărie.


De asemenea, președintele UDMR Cluj consilierul local Csoma Botond își mai dorește un mandat în Consiliul Local, însă nu este exclus să fie trimis de liderii Uniunii să candideze la Consiliul Județean, având funcția de președinte al organizației județene. “Cred că voi candida pentru un nou mandat la Consiliul Local. Fiind un tip mai urban, îmi doresc să candidez pentru forul local. Doar din alte rațiuni aș opta pentru Consiliul Județean”, a spus Csoma Botond.

Cel mai tânăr consilier local, Geréd Imre, este încă nehotărât în privința unei eventuale candidaturi. „Nu m-am decis nici eu personal și nici în forurile de conducere ale partidului dacă voi mai merge în Consiliul Local Cluj-Napoca. Oricum, decizia se ia prin vot”, a spus acesta.


Cel de-al patrulea consilier local UDMR Oláh Emese ar putea, la rândul său candida pentru un nou mandat.

Vákár István, propunerea UDMR pentru șefia CJ

În ce privește Consiliul Județean, aici unii dintre actualii consilieri ar putea face un pas în spate, pentru a lăsa loc și altor colegi de partid. Potrivit noii legi, președintele CJ va fi ales prin vot de către consilieri, nu de către cetățeni.


Actualul vicepreședinte al forului Vákár István spune că își mai dorește un mandat. Cel mai probabil, acesta va fi și propunerea UDMR pentru șefia CJ Cluj. „În principiu, îmi mai doresc un mandat, dar decizia va fi a conducerii”, a declarat Vakar Istvan.

Okos-Rigó Dénes nu exclude nici el varianta de a mai candida pentru un mandat la CJ, dar deocamdată și-a depus intenția de a candida la Consiliul Local Sâncraiu, localitatea de unde provine. La rândul său, consilierul Lörinczi Zoltán László, mai vrea un mandat la Consiliul Județean.


În schimb, consilierul Ferencz Stefan nu a decis încă definitiv în privința unei candidaturi și ar “preda ștafeta dacă este un candidat mai bun în zona Dej-Gherla, sunt fair-play”.  

Singurul care ar putea face un pas în spate este consilierul județean  Németi Andrei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter