Politică

Chirurg celebru, contracandidatul lui Şulea la Primăria Floreşti

Un renumit medic din Cluj-Napoca şi-a anunţat candidatura la Primăria Floreşti.

Dan Nicolau Dan Nicolau

Actualul primar al comunei Floreşti, Horea Şulea îl are contracandidat pe chirurgul Dan Mihail Nicolau. Acesta din urmă a fost în “război” cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş. Chirurgul clujean este cel care a început în premieră în Cluj chirurgia pulmonară cu laser.

Renumitul chirurg Dan Nicolau de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca şi-a anunţat candidatura la Primăria Floreşti pentru funcţia de primar. După ce a demisionat din toate funcţiile din sistemul sanitar, Dan Nicolau vrea să conducă cea mai mare comună din ţară. “Vă aduc la cunoştinţă că am decis să candidez la Primăria Floreşti pentru funcţia de primar. Sunt ferm hotărât ca alături de dumneavoastră să schimbăm faţa localităţii şi mai ales la sugestiile dumneavoastră, să reuşim să ne facem viaţa în Floreşti plăcută şi confortabilă. Aştept sugestiile dumneavoastră pentru a stabili împreună priorităţile imediate şi pe termen mediu. Contez pe sprijinul comunităţii pentru o schimbare în bine a vieţii noastre”, a scris Nicolau pe pagina sa de Facebook.


Ce le promite floreştenilor

Contracandidatul lui Horia Şulea are trei obiective: centrul civic, campus şcolar cu creşe, grădiniţe şi şcoală cu liceu şi program pe fonduri europene de amplasare a panourilor fotovoltaice pentru ca Floreştiul să devină producător de curent electric, iar veniturile realizate din acest proiect să se regăsească în reducerea de taxe sau/şi investiţii edilitare la sugestia cetăţenilor.
“Problema spinoasă a căilor de acces spre Cluj şi dinspre Cluj depăşeşte zona decizională a Primăriei Floreşti, acestea fiind în responsabilitatea Consiliului Judeţean şi a Agenţiei de Drumuri şi Poduri. Desigur voi face toate diligentele legale pentru a realiza acest obiectiv prioritar. Aştept propunerile dumneavoastră pentru a-mi creiona programul electoral. Nu vă cerşesc votul, dumneavoastră fiind cei care veţi decide liberi şi din conştiinţă pe cine veţi alege primar”, a mai afirmat Dan Nicolau.

Operaţii în premieră mondială

În 2013, doctorul Dan Nicolau a fost primul care a făcut în Cluj chirurgie pulmonară cu laser. În 2014, Nicolau împreună cu echipa sa au stabilit un record mondial: au extirpat 327 metastaze dintr-un singur plămân. Recordul anterior a fost de 252 de metastaze pulmonare și a aparținut tot echipei medicilor de la spitalul clujean. Anterior intervențiilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, un medic din Germania a eliminate 232 metastaze.


Conflict cu ministrul Sănătăţii, Achimaş

Vă reamintim că luna aceasta medicul Dan Nicolau s-a aflat într-un conflict cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş. Nicolau i-a cerut demisia lui Achimaş, dar ulterior chiar el a fost cel care a demisionat din toate funcţiile din sistemul sanitar.

Chirurgul de la Spitalul de Pneumoftiziologie i-a solicitat lui Achimaş să îşi dea demisia după ce ministrul Sănătăţii a declarat într-un interviu că dacă ar fi să raporteze sistemul de sănătate la ansamblul societăţii, ar spune că este peste medie şi i-a îndemnat pe români să “muncească ca afară” dacă vor “o ţară ca afară”.  


Nicolau a precizat ulterior şi că a fost ameninţat de Achimaş sau de cineva din anturajul acestuia. ”Vă anunţ public că am primit mesajele dumneavoastră sau ale persoanelor din anturajul dumneavoastră care m-au sfătuit să nu mă pun cu dumneavoastră sugerându-mi-se soluţii de compromis. Vă asigur că nu-mi este teamă de dumneavoastră şi nu mă simt speriat de funcţia dumneavoastră de ministru. Vă asigur că nu accept niciun compromis şi de asemenea vă asigur că nu voi ceda la posibilele şantaje îndreptate împotriva mea fiindcă nu sunt santajabil”, afirma Nicolau.

După acest schimb de declaraţii şi scrisori deschise, Dan Nicolau a demisionat din toate funcţiile din sistemul sanitar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter