Politică

Traian Băsescu, la Cluj: “Emil Boc va fi un contracandidat fair-play”

Fostul președinte al României Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Cluj pentru a se întruni cu candidații Mișcării Populare la alegerile locale din 5 iunie. Băsescu a declarat că știe că Emil Boc va fi un contracandidat fair-play.

Mișcarea Populară Cluj și-a prezentat primii candidați pentru funcțiile de primar ai localităților Dej, Huedin, Gherla și Cluj-Napoca în prezența lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României a declarat că în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca, unde Mișcarea Populară îl are candidat pe deputatul Adrian Gurzău, reprezentanții acestei formațiuni politice vor trebui să fie convingători. Băsescu a mai spus că știe că actualul primar Emil Boc va fi un contracandidat fair-play în raport cu Mișcarea Populară. „Știu că Emil Boc va fi un contracandidat fair-play, așa cum îl știu eu, cinstit, onest. La Cluj, Mișcarea Populară va trebui să convingă”, a spus fostul președinte.

Referindu-se la Legea Educației, fostul președinte a amintit de colaborarea cu Emil Boc, din vremea când acesta era premier.


“Legea a fost introdusă în Parlament prin asumarea răspunderii, a luat-o bietul Boc în spate, şi-a asumat răspunderea pe ea, după care doamna Ecaterina Andronescu, cu toată clica de interese din învăţământul superior i-au adus 92 de modificări prin ordonanţe de urgenţă”, a mai spus Băsescu.

Despre o candidatură a lui Emil Boc la locale din partea PMP s-a speculat foarte mult, însă actualul primar a anunțat anul trecut că va candida din partea PNL. Săptămâna trecută, conducerea partidului l-a lansat oficial, la Cluj, în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.


De asemenea, Traian Băsescu a spus ca din punct de vedere politic nu mai are ambiții personale și că acum are datoria de a transmite experiența sa politică unui partid.

Mișcarea Populară se așteaptă la Cluj la aproximativ 12% la aceste alegeri locale. Lista candidaților la alegerile locale anunțată sâmbătă nu este însă cea definitivă. Reprezentanții Mișcării Populare vor anunța o listă completă în luna aprilie.  

abonare newsletter