Politică

Ungaria avertizează că ar putea fi nevoită să construiască în curând gard la frontiera cu România

Ungaria este pregătită să construiască gard metalic de-a lungul frontierei cu România, reiterează Guvernul de la Budapesta, explicând că situaţia actuală în materie de imigraţie nu permite evitarea acestei măsuri.

"Suntem pregătiţi să construim gard la frontiera cu România pentru a opri imigranţii şi sunt şanse mari ca acest lucru să nu poată fi evitat", a declarat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban.

Janos Lazar a subliniat că Grupul Vişegrad - format din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria - menţine propunerea de securizare în primul rând a frontierelor Greciei.


"Dezbaterea reală este dacă putem ajuta sau nu ţările balcanice", a declarat Lazar, citat de Reuters, explicând însă că trebuie să existe o a doua linie de securitate între Grecia şi Spaţiul Schengen.

Săptămâna trecută, Janos Lazar avertiza că Ungaria este pregătită să construiască în orice moment gard metalic la frontiera cu România, în contextul creşterii presiunii imigraţiei în această zonă, situaţie care ameninţă securitatea ţării. "Din primăvară, Ungaria probabil va fi expusă unor noi presiuni ale imigraţiei şi suntem pregătiţi să construim un nou gard, de data aceasta la frontiera cu România", declara Janos Lazar.


"Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România", sublinia Janos Lazar. "Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată", a spus el.

abonare newsletter