Politică

Liviu Dragnea a început campania electorală? De ce vrea „foarte serios” să-l demită pe Dacian Cioloș

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară că va analiza "foarte serios" eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernul României.

"Vreau să mai spun ceva, am discutat azi ceva în partid, am spus foarte simplu că prin această instituție din subordine (n.r.ANAF) dacă se întâmplă o evacuare (n.r. televiziunile trustului INTACT), practic Guvernul României închide cinci televiziuni într-un stat democratic. Dacă se întâmplă acest lucru și Guvernul României tehnocrat, care a spus mereu că protejează libertatea presei sau susține, atunci cred că acest Guvern nu mai poate rămâne în funcție. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură", a afirmat Dragnea.

El a adăugat că dacă Guvernul României, "nu că bagă pumnul în gura presei, o desființează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru democrație, pentru libertatea noastră și înseamnă că se dă liber la orice fel de abuz".


În context, Dragnea s-a referit și la poziția președintelui Klaus Iohannis pe această problemă.

"Am văzut și poziția președintelui Iohannis. Recunosc, m-aș fi așteptat să fie mai fermă și puțin mai clar. Eu nu cred că aici se pune problema de 'hai să fie o împăciuire'. Eu merg mai departe, eu cred că există totuși instituții ale statului abilitate în această țară, care ar trebui să verifice legalitatea acțiunii ANAF. Nu cred că strică acest demers. Dacă lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar dacă nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru că, totuși, s-a învolburat o țară întreagă?", a mai afirmat Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter