Politică

Klaus Iohannis: "Spațiul Schengen este pus sub semnul îndoielii. România își menține totuşi obiectivul aderării"

România îşi va menţine obiectivul de aderare la Schengen, în ciuda faptului că la momentul actual spaţiul de liberă circulaţie este pus sub semnul îndoielii, declară preşedintele Klaus Iohannis.

"Spațiul Schengen este pus sub semnul îndoielii. România acționează ca membru al spațiului Schengen (...). Dincolo de circumstanțele prezente, România își menține obiectivul aderării la acest spațiu", a declarat Iohannis, în cadrul întâlnirii dintre şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Şeful statului a vorbit cu acest prilej şi despre situaţia de peste Prut. Iohannis a declarat că susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Acesta a urat succes noului Guvern de la Chişinău în lupta acestora pentru îndeplinirea reformelor care vor asigura parcursul european al ţării.

Preşedintele a mai declarat că anul 2015 a reprezentat un nou mod de a face politică în România, iar că începând cu anul 2016, în viaţa politică va fi nevoie să se consolideze virtuţile dialogului, deschiderea către societatea civilă, dar şi responsabilitatea şi profesionalismul în relaţiile instituţionale.

Klaus Iohannis a abordat şi parteneriatul cu SUA, împreună cu apartenenţa la NATO şi UE, afirmând că acestea sunt şi vor rămâne "piloni fundamentali pe care se construieşte politica externă a României".

Etichete: spatiul schengen
Ultimele Stiri
abonare newsletter