Politică

BREAKING NEWS: Deputatul Steluța Cătăniciu, dată afară din Parlament de ÎCCJ. A fost în conflict de interese

Deputatul Steluța Cătăniciu a pierdut, definitiv, procesul cu inspectorii ANI. Înalta Curte i-a respins recursul ca nefondat. În urma acestei decizii, Cătăniciu trebuie să părăsească Parlamentul României, scrie stiripesurse.ro. În urmă cu o săptămână, ea a demisionat din Comisia Juridică a Camerei Deputaților și a invocat ca pretext validarea Cristinei Guseth la Ministerul Justiției.

În decembrie 2013, un judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primariei Cluj-Napoca. În luna martie, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au anunțat că deputatul clujean liberal Steluța Cătăniciu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcția de consilier local clujean și, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care și-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalității clujene.

Raportul întocmit de inspectorii ANI arată că “s-a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Cătăniciu Steluța, întrucât, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca.


Ulterior adoptării acestei hotărâri, la data de 05.05.2009, Cătănciu a încheiat cu societatea amintită un contract de asistenţă juridică privind reprezentarea în instanţă a intereselor societății în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Judeţul Cluj.

La data de 18 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Steluței Cătăniciu de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, pentru perioada 2008-2012. Ea a reprezentat în instanţă interesele societății în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin contractele de asistenţă juridică încheiate la data de 22.04.2008, și, respectiv, 05.05.2009. Pentru contractele încheiate, Cătăniciu a încasat suma de 8.000 Lei. Părți în litigiu au fost Societatea Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica din Cluj-Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Comisia de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj.


În perioada 27.06.2008 – 04.11.2008, Cătăniciu a deţinut calitatea de membru al Comisiei de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii, comisie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Ea, deși avea un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca”, arată raportul ANI.

abonare newsletter