Politică

Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul Cioloş în urma prestaţiei din Parlament. Raluca Prună, propunerea oficială pentru Ministerul Justiţiei

Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament. Ea este audiată de parlamentarii din comisiile juridice, în condiţiile în care şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată.

sursa foto: jurnalul.ro sursa foto: jurnalul.ro

"Sunt foarte onorată să mă aflu în faţa comisiilor. Este o onoare că premierul mi-a propus această şansă. Înţeleg pe deplin gravitatea situaţiei în care ne aflăm", a declarat Raluca Prună, la începutul audierilor.

Decizia propunerii Ralucăi Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, pentru funcţia de Ministru al Justiţiei a fost luată marţi dimineaţa.


După retragerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justiţiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii şi director juridic la BRD, a venit la Parlament în cursul dimineţii de marţi. El a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia.

În cele din urmă, decizia a fost ca Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, să fie desemnată candidat pentru funcţia de Ministru al Justiţiei. Potrivit unor surse politice, documentul privind propunerea ei pentru acest portofoliu a ajuns la comisia juidică. La momentul transmiterii acestei ştiri ea este audiată de Comisiile juridice ale Parlamentului.


Raluca Prună, absolvent de Drept şi Filosofie, a lucrat, în 2000, la delegaţia Comisiei Europene din România, pe vremea când aceasta era condusă de Jonathan Schelee, şi a fost preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă. În prezent este şefă în cadrul Direcţiei Generale Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, "pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern".


"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

El a precizat că dimineaţă va înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere pentru acest minister.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter