Politică

Pesediștii s-au răzgândit și fac o propunere pentru funcția de premier

PSD îl propune pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, a anunţat liderul social-democrat, Liviu Dragnea, luni seară, în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto Ziaruldeiasi.ro Sursa foto Ziaruldeiasi.ro

Liviu Voinea este viceguvernator BNR şi membru al consiliului de administraţie al Băncii Naţionale, din 2014. În perioada 2012-2014 a fost membru al Cabinetului Ponta, ocupând funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Anterior, a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, activităţi şi responsabilităţi în domeniul politicilor fiscale.


Delegaţia PSD a fost formată din preşedintele Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi vicepreşedinţii Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu şi Georgian Pop, fiind aceeaşi componenţă ca la consultările de la finalul săptămânii trecute.

Preşedintele PSD Liviu Dagnea a declarat luni că, la consultările de la Palatul Cotroceni, va propune preşedintelui Klaus Iohannis desemnarea unui premier care să corespundă "tuturor rigorilor".


"În seara asta o să îi facem preşedintelui o propunere de prim-ministru", a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este un premier membru al PSD, Liviu Dragnea s-a eschivat, afirmând că persoana care va fi propusă de PSD răspunde la toate rigorile necesare continuării măsurilor economice care au avut succes.


„Este un prim-ministru care răspunde la toate rigorile necesare pentru ca măsurile economice, programele economice, care au făcut ca România să aibă o creştere economică substanţială, durabilă şi constantă şi care garantează că aceste lucruri vor continua”, a răspuns Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a reamintit că, la prima rundă de consultări, PSD i-a propus lui Klaus Iohannis ca mai întâi să stabilească un pachet de priorităţi care să fie asumate de noul Guverm şi abia, ulterior, să discute despre persoana poate duce la îndeplinire pachetul de măsuri agreat.


La prima rundă de consultări care a avut loc joi şi vineri niciun partid nu a avansat o propunere de premier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter