Politică

Seplecan, invitat să fie sancționat

Liberalii i-au trimis deja lui Mihai Seplecan adresa oficială prin care îl invită la ședința Biroului Politic Județean în care urmează să îl sancționeze.

Astfel, în contextul în care acest punct a strâns săptămâna trecută peste 90 de voturi pentru și doar unul împotrivă, este de așteptat ca Seplecan să fie chiar exclus din partid. Chiar dacă a fost oficial invitat, președintele CJ Cluj nu are nicio intenție de a participa la ședință. „Nu am primit încă nimic, nu mă interesează și nu voi participa la ședința de vineri. Nu există nicio prevedere în acest sens statutară, nu au decât să tot vină cu amenințări, am lucruri mai importante de făcut, cum ar fi deblocarea unor proiecte pe care le-au blocat ei”, a declarat Mihai Seplecan.

Nu au reușit să îl sancționeze

Liberalii s-au întrunit vineri în ședință unde au votat doar pentru inițierea demersurilor privind sancționarea președintelui Consiliului Județean Mihai Seplecan.


„Am avut pe ordinea de zi acest punct -inițierea demersurilor privind sancționarea lui Mihai Seplecan. Am decis să inițiem aceste demersuri pentru sancționarea lui. Se dorșete sancționarea lui Seplecan pentru tot disconfortul pe care l-a creat și îl creează în partid și la adresa liderilor. Sigur, va putea participa și el la ședința care va avea loc săptămâna viitoare pentru a se apăra și a exprima un punct de vedere”, a declarat atunci Marius Nicoară, co-președintele PNL Cluj.

În cadrul Biroului Politic Județean au fost peste 90 de voturi pentru inițierea acestor demersuri și un singur vot împotrivă.


Sancționarea lui Seplecan pornește de la mustrare, avertisment și poate ajunge până la excludere.

Săptămâna trecută, Seplecan le atrăgea atenția colegilor de partid că nu îl pot exlude pentru că există doar un statut aprobat al PNL, însă nu există un regulament și un cod etic aprobate în Consiliul Național.


Cu un picior în UNPR

După ultimele scandaluri din PNL în care liberalii au încercat să îl excludă din partid președintele PNL Mihai Seplecan face acum primii pași înspre o altă formațiune politică, mai exact înspre UNPR. El anunță că va candida la Primăria Cluj-Napoca susținut de UNPR.

Președintele Consiliului Județean Cluj Mihai Seplecan spune însă că nu va pleca din PNL și că la alegerile de anul viitor va candida pentru Primăria Cluj-Napoca “susținut” de UNPR, indiferent că va fi independent, sau din partea altui partid. “Eu astăzi rămân membru PNL, dar la anul voi candida susținut de UNPR și domnul Oprea”, a spus zilele trecute Seplecan.  

abonare newsletter