Politică

Seplecan, zile numărate în PNL?

Liberalii se întâlnesc din nou, vineri, să decidă soarta lui Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj, fără însă ca acesta să participe la discuții.

În urmă cu o lună, liberalii se întâlneau ca să îi retragă sprijinul politic lui Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj. Acum, fără dezbatere și fără prea multe avertismente, liberalii vor să îl sancționeze pe actualul șef Cosniliului Județean. Seplecan nu vrea să participe la ședința de vineri. Copreședintele PNL Cluj, Marius Nicoară, spune pe de altă parte, că secretariatul PNL s-a ocupat de acest subiect și că sancționarea lui Mihai Seplecan nu înseamnă neapărat excluderea sa din partid.

Mihai Seplecan le cere colegilor să explice cum au introdus pe ordinea de zi a ședinței de vineri acest subiect.


“În primul rând vreau să știu care sunt motivele exacte. Nu pot fi exclus pentru că există doar un statut aprobat al PNl, însă nu există un regulament și un cod etic aprobate în Consiliul Național. Eu am cerut PNL, am făcut o adresă în care am cerut să îmi spună exact care sunt motivele și pe baza cărui regulament vor să mă sancționeze.

Le aduc aminte celor din PNL că a mai fost un președinte de consiliu județean, la Botoșani, care a exclus fără să respecte condiții statutare un consilier județean. În cele din umră, s-a ales cu o condamnare de doi ani cu suspendare. Vreau să știu cine este acea persoană care a introdus pe ordinea de zi acest subiect, cine își asumă excluderea mea”, a spus Seplecan.


În al doilea rând, Seplecan mai spune că dacă se va lua o asemenea decizie, îi va ataca pe liberali și administrativ și penal.

La astfel de situații, adică la circ, scandal și excluderi, se ajunge atunci când nu există dezbatere și dialog, de altfel, caracteristic politicii românești, atrag atenția sociologii.


“Dacă nu există dezbatere în spațiul public și dialog așa cum e firesc să fie în politică, se ajunge la așa ceva, la asemenea situații, retrageri de sprijin politic, excluderi. Răzgândelile ne caracterizează în politică. Aș vrea de exemplu să știu care au fost argumentele la momentul la care colegii de partid l-au susținut, din câte știm, nu cu mult timp în urmă. Acum nu îl mai susțin și îl dau afară. Nu mă refer în mod special la acest caz, ci în general în politică, la Cluj, funcționează răzgândelile nu ne convine ceva, îl dăm afară sau exludem. Cred că până la urmă, ceea ce lipsește este competiția internă într-un partid, Astfel de situații apar când nu este competiție internă, când nu mai ai de unde să alegi, ci culegi candidați”, a comentat Ioan Hosu.

Vă reamintim, în urmă cu o lună PNL Cluj i-a retras sprijinul politic lui Mihai Seplecan, acesta având 35 de zile la dispoziție pentru a demisiona din funcția de șef al CJ Cluj. Seplecan a susținut însă că nu are de gând să demisoneze și mai mult a avut o serie de reacții dure la adresa colegilor săi de partid care acum se pare au consecințe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter