Politică

Dragnea, despre eșecul PSD la Cluj: O vină mare o poartă conducerea de la București

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat vineri la Cluj că declinul acestei organizații și-ar putea avea rădăcinile în alegerile locale din 2004, când Ioan Rus nu doar că nu a fost ajutat, dar măcar trebuia să fie lăsat în pace.

“Să nu-i certăm pe cei de la Cluj, Eu aș pune următoarea întrebare: nu cumva faptul că PSD a pierdut la Cluj de vreo 10 sau 12 ani este și o mare vină a conducerii de la București ?

Nu cumva declinul acestei organizații își are rădăcinile în alegerile locale din 2004, când Ioan Rus în loc să fie ajutat, măcar trebuia să fie lăsat în pace? Nu cumva atunci i s-a pus piedică de către oameni din conducerea partidului? Nu și-au dat seama că de la acel gest iresponsabil social democrația va avea de suferit în toată Transilvania?


Nu cumva este important faptul că de foarte mult timp, PSD nu a avut curajul și determinarea să vorbească serios de regionalizare? Nu cumva frustrarea pe care o simt oamenii din Cluj și din Transilvania este pentru faptul că la București este sediul puterii? Nu cumva la București s-a strâns mult prea multă putere, mult prea multă decizie și mult prea mulți bani? Nu cumva toate aceste lucruri ne fac pe noi să pierdem și de aceea câțiva oameni din țară care câștigă alegerile spun că e o problemă de oameni, nu sunt organizați?”, a spus Dragnea.

Liviua Dragnea a precizat că își dorește să schimbe aceste lucruri și a anunțat, la Cluj că își dorește să îl readucă în activitatea partidului pe sociologul Vasile Dâncu.

abonare newsletter