Politică

PSD Cluj își (re)alege liderul

Social democrații clujeni își aleg vineri liderul, mai exact îl vor realege pe Remus Lăpușan în funcția de președinte al organizației județene. Aceasta pentru că actualul președinte al organizației județene este singurul candidat cu șanse.

Remus Lăpușan Remus Lăpușan

În cursa pentru șefia partidului s-au mai înscris doi social democrați Călin Forgaciu și Sorin Buzan, două nume care nu sunt însă sonore în PSD Cluj. Tot vineri, pesediștii clujeni își vor alege și vicepreședinții și președintele executiv.

Astfel, PSD Cluj merge pe “rețeta” aplicată și săptămâna trecută la alegerile organizației municipale când, practic, a fost reconfirmată în funcția de președinte Aurelia Cristea, care deținea această funcție (interimar) încă de anul trecut.


Singurul eveniment de la Conferința fără emoții a PSD Cluj va consta în participarea lui Liviu Dragnea, actualul președinte interimar al social democraților, care vine la Cluj să le ceară sprijinul colegilor săi, la alegerile „regizate” de la mijlocul lunii octombrie. PSD Cluj a fost printre ultimele organizații din țară care și-au anunțat susținerea pentru Dragnea.

Dâncu, strategul lui Dragnea

Dragnea s-ar putea întâlni la acest eveniment și cu reprezentanți ai “Grupului de la Cluj”. Recent, acesta făcea o declarație care a pus pe jar pe toată lumea. "Există un om la Cluj cu care, dacă va vrea să ni se alăture, vom putea câștiga alegerile din 2016". Concluzia tuturor a fost atunci că ar fi vorba despre Vasile Dâncu, care însă nu are vreo intenție în acest sens.  


De altfel, este cunoscut faptul că Dragnea se consultă cu Vasile Dâncu. Acesta din urmă spunea recent că președintele interimar al PSD se consultă cu el și că nu este doar o coincidenţă faptul că poziţiile lui Dragnea coincid cu ale sale. Liviu Dragnea spunea, după ce a fost ales în funcția de președinte interimar al PSD că vrea să atragă intelectuali de stânga în PSD şi să acorde o atenţie sporită tinerilor, sfat acordat de Dâncu.

Rus face un pas în spate

Rămâne de văzut dacă la Conferința Județeană a social democraților va participa fostul ministru Ioan Rus, alt membru al “Grupului de la Cluj”, care intenționează să facă un pas în spate în partid. “Domnul Rus m-a informat că se retrage din viața politică, adică nu își mai dorește funcții și rămâne simplu membru de partid. Va sta alături de PSD, nu va pleca din partid”, a spus liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan.


Ioan Rus a făcut de altfel un pas în spate intrând într-un con din umbră odată cu gafa care a dus la demisia sa de la Transporturi. În urmă cu câteva luni, Rus declara, la o emisiune TV, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

Ioan Rus a fost președinte al PSD Cluj, iar în 2013 a fost ales în funcţie de vicepreşedinte al partidului pe Regiunea Nord – Vest.

Ultimele Stiri
abonare newsletter