Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Constantin Tomoș, consilierul care a identificat “probleme generale”

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În seria pe care Monitorul o realizează, urmează Constantin Tomoș.

Consilierul local Constantin Tomoș este liberal, însă provine din tabăra foștilor pedeliști.

Tomoș nu s-a sinchisit să depună un CV pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, astfel încât să știe și clujenii pe care îi reprezintă ce activități a avut de-a lungul timpului. Cât despre rapoartele sale de activitate, doar unul este publicat pe site-ul Primăriei, pe anii 2013 și 2012 consilierul omițând să își sintetizeze activitatea.


Multă vorbărie, în raportul de activitate

Astfel, când vine vorba de activitatea sa în Consiliul Local, Constantin Tomoş este foarte vag în exprimare.

La începutul mandatului, consilierul anunța că vrea să schimbe accesul și infrastructura în cartierele Dâmbul Rotund, Iris și Bulgaria, cartiere pe care le reprezintă.


În raportul său de activitate, el nu menționează însă nimic concret. Mai exact, despre problemele cetăţenilor pe care îi reprezintă, consilierul spune: “În plan local, în calitate de consilier local PDL, am avut în responsabilitate cartierele Dâmbu Rotund, Iris, Bulgaria şi Someşeni, unde prin intermediul responsabililor de străzi identificaţi în ultimii 10 ani, precum şi cu mare parte din cetăţenii din aceste cartiere, am identificat probleme generale cu care se confruntă locuitorii din zonă, aducându-le la cunoştinţa aparatului administrativ al Primăriei în vederea soluţionării”, a precizat Tomoş, în raport, fără a menţiona însă nici măcar una din acele probleme generale ale cetăţenilor pe care îi reprezintă.

Consilierul Tomoş a iniţiat 12 proiecte, din care 9 împreună cu primarul şi a avut 4 intervenţii în şedinţele de Consiliu Local.


“Nu stă” în venitul de la CL

Potrivit declarației sale de avere, Tomoș obține venituri și din alte activități. Consilierul are două case de locuit, două autoturisme, dar și un credit la bancă scadent în 2031,

De la firma TUV Sud România SRL, unde este director de sucursală, Constantin Tomoș a obținut un salariu de 35.000 lei. de la CNCIR SA Cluj a obținut aproximativ 33.000 de lei, în timp ce de la Primărie a obținut aproximativ 8.000 de lei,


Ce spun clujenii

“Mie mi se pare cunoscut numele, dar nu știu de unde. Nu știu ce activitate are, ce face. Nu știu cum s-ar putea face mai vizibili, pe consilierii locali nu cred că îi știe cineva, cine îi trimite acolo, la Primărie?”. (Magda Nagy)

„Nu știu cine este, nu am auzit de el. De activitatea lui nu, nici atât, numai ei știu ce fac acolo. De Consiliul Local nu am auzit, doar de Consiliul Județean, știu că administrează banii din județ”. (D. P.)   

Etichete: consilieri locali
abonare newsletter