Politică

Alin Tișe ia în calcul o candidatură la șefia Consiliului Județean

Senatorul clujean PNL Alin Tișe s-a înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru șefia Consiliul Județean Cluj, la alegerile locale de anul viitor. Tișe face parte dintr-o listă formată din 17 liberali.

„Sunt 17 persoane înscrise pentru o eventuală candidatură, printre care și eu. Sigur, partidul va face studii, sondaje în urma cărora se va decide în acest sens”, a spus senatorul clujean Alin Tișe.  

Pe lista celor 17 liberali care doresc să intre în această cursă internă se regăsesc, pe lângă Alin Tișe, consilierul local Dan Tarcea, deputatul Adrian Oros, primarul de la Turda Tudor Ștefănie,  fostul prefect Florin Stamatian sau primarul de la Huedin Mircea Moroșan. De asemenea, pe listă se mai regăsește, actualul președinte al CJ Cluj Mihai Seplecan și consilierul județean Călin Tuluc. .


Potrivit lui Tișe, cea mai bine clasată persoană va fi desemnată drept candidat și va trebui să facă echipă cu candidatul la Primăria Cluj-Napoca, mai exact Emil Boc.

“Tentat” de șefia CJ de acum două luni

Recent, Alin Tișe declara pentru Monitorul de Cluj că începe să îl tenteze președinția CJ. “Nu intenţionez să candidez pentru funcţia de primar, candidatul va fi Emil Boc, PNL îl susţine. Dar parcă începe să mă tenteze funcţia de preşedinte al CJ Cluj...Există un protocol care spune că la alegeri candidatul este cel care stă cel mai bine în sondaje, din toate punctele de vedere”, spunea atunci Tişe.


Senatorul Alin Tişe se bucură de altfel de susţinerea greilor din vechiul PDL fiind totodată şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Potrivit protocolului de partid, la alegeri şi mai ales la funcţiile alese, sondajele de partid decid însă candidaţii.

La alegerile de la anul, președintele Consiliului Județean va fi ales de data aceasta de către consilieri, prin vot indirect.

Etichete: alin tise
Ultimele Stiri
abonare newsletter