Politică

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj Alin Tișe cere “demisia de urgență a incompetentului Mihai Seplecan”. Reacția președintelui CJ Cluj

Liberalii clujeni - din fostul PDL și din vechiul PNL- se ceartă ca la ușa cortului și își spală rufele în public. Fostul președinte al CJ Cluj Alin Tișe îl acuză pe actualul președinte al instituției Mihai Seplecan de incompetență și cere demisia de urgență a acestuia.

“Nerealizarea în ultimele două luni a depozitului temporar de gunoaie este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. În câteva luni nici o primărie de comună sau oraș nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Responsabilitatea îi aparține lui Seplecan care trebuie să demisioneze. RAADPP putea realiza în ultimele două luni depozitul temporar, dar obținerea avizului de mediu a fost blocată la nivelul Agenției de Mediu/Minister de către cei care aveau interes să favorizeze o firma privată. Este un fapt de o gravitate fără precedent: un județ blocat în criza gunoaielor de o persoană care nu apară interesul public”, spune Tișe.

Alin Tișe mai spune că în urmă cu două luni au existat mai multe întâlniri între primăria Cluj-Napoca, primăria Feleacu, RAADPP și Seplecan pentru ca RAADPP să realizeze pe un teren proprietate de stat depozitul temporar de deșeuri.

“Aflăm din presă că de două luni, fără mandat de la Consiliul Județean Cluj, Seplecan negocia în secret cu o firmă privată pentru a prelua ea, fără o procedură transparentă, toate deșeurile Clujului. Aflăm că firma respectivă a cumpărat teren în secret, utilaje în secret, în
baza negocierilor cu Seplecan.Toate acestea în perioada în care efortul RAADPP de a realiza depozitul temporar și de a lua teren de la comuna Feleacu a fost sabotat prin blocarea eliberării avizului de mediu de către cei interesați să favorizeze firma privată.

Responsabilitatea blocării RAADPP de a realiza depozitul temporar îi aparține exclusiv lui Seplecan. În mod iresponsabil,  în loc să susțină RAADPP să realizeze urgent depozitul, el negocia în secret, cu o firmă privată. Venirea firmei a fost premeditată, ea având garanția de la  Seplecan că va primi gestionarea pe cel puțin 5 ani de fapt, a tuturor gunoaielor Clujului”, mai spune Tișe.

Tișe mai spune că evoluția problemei din ultimele zile demonstrează că Seplecan a premeditat blocarea realizării depozitului de către RAADPP pentru a determina primăria Cluj-Napoca să mărească tarifele la gunoaie pentru clujeni.

“Primăria a fost sabotată de fapt de către Seplecan pentru a avea costuri politice și pentru a-i afecta credibilitatea. Atât credibilitatea primarului cât și a PNL, partidul care conduce orașul și care are majoritate în consiliul local. Totul pentru a favoriza o mega escrocherie a unui privat care dorește să pună mâna pe gunoaiele Clujului în mod ilegal. Fapt de nepermis! Faptele publice ale lui Seplecan de a favoriza și premedita venirea unui privat care să preia ilegal gunoaiele Clujului,  coroborat cu sabotarea propriei regii prin demersurile făcute ca aceasta să nu primească avizul demediu, demonstrează interesul complice cu interesele private ale companiei și nu cu interesul public”, mai spune Tișe.


Pentru acestea, spune Tișe, Seplecan trebuie să demisioneze de la conducerea Consiliului Județean.

În replică, Mihai Seplecan spune că rufele nu trebuie să se spele în public.


“Eu respect decizia partidului de a nu ieși public și de a răspunde și a ataca un coleg de partid, cu nume. Rufele se spală în familie. Dacă dânsul avea ceva de spus trebuia să îmi spună mie, sau în cadrul partidului. Este pentru a doua oară când procedează astfel. Eu nu răspund în presă acuzațiilor”, a spus la rândul său, Seplecan.

abonare newsletter