Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Dan Morar, consilierul care intră pe ușa din dos

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În ordine alfabetică, în seria pe care Monitorul o realizează urmează pesedistul Dan Ioan Morar.

Consilierul local PSD Dan Ioan Morar a ajuns în Consiliul Local după plecarea lui Mircea Jorj, în urmă cu câțiva ani.

Dan Morar este fiul fostului viceprimar Teodor Morar, din perioada 1990-1991, lucru care i-a purtat noroc, se pare. În urmă cu câțiva ani, Teodor Morar, care a fost preşedintele CA, a demisionat de la RAADPP,  fiind înlocuit de fiul său, ca membru al Consiliului de Administrație. De asemenea, Morar este căsătorit cu consilierul județean Andreea Morar, fostă democrat-liberală.


Ce activitate are consilierul

Dan Morar nu este un consilier activ în forul local, însă este unul dintre consilierii conștiincioși. Mai exact, spre deosebire de o mare parte dintre colegii săi, Morar are publicat un raport de activitate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Raportul de activitate al lui Dan Ioan Morar se întinde pe câteva rânduri. El a avut 14 intervenţii şi a participat la iniţierea a 11 proiecte. Acestea au fost întocmite fie împreună cu alți consilieri, fie cu primarul. Potrivit raportului, Morar nu a avut audienţe, ci întâlniri cu preşedinţii asociaţiilor de locatari, cu care “a discutat probleme diverse şi a încercat să le resolve”.

A plecat Jorj, a venit Morar

Morar nu a ajuns în Connsiliul Local în urma alegerilor, ci abia după ce s-a retras Mircea Jorj, pe atunci președinte al tinerulor social democrați clujeni, în urmă cu doi ani.


Jorj a fost numit atunci vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici din România, cu rang de subsecretar de stat, iar noua funcție a acestuia era incompatibilă cu cea de consilier local. 

USL a solicitat atunci validarea mandatului consilierului local supleant, Dan Morar, din partea USL. 


Ce avere are Morar

Dan Morar este economist, iar în prezent lucrează la Banca Volksbank. Consilierul este absolvent al Facultății de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj.

Morar deține un apartament și o mașină, dar are și un credit scandent în 2037.


Anul trecut a obținut, potrivit declarației sale de avere de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca 46.077 lei de la bancă.

Totodată, de la Consiliul Local Cluj-Napoca a obținut 8.000 lei, iar de la RAADPP, din Consiliul de Administrație, a obținut de asemenea, aproape 8.000 lei.


Ce spun clujenii

“Nu l-am văzut niciodată în viața mea pe acest domn, înafară de Boc nu știu pe nimeni, pe consilieri nici atât.  La Cluj au fost câteva cazuri célèbre de corupție, este adevărat, dar nicidecum cum au fost și sunt la București. La Cluj s-au făcut multe în ultimii ani și totuși, există încă multe probleme de rezolvat, Vă dau un exemplu de pe strada pe care stau eu, strada Huedin. Acolo nu este asflat, este spațiu privat, iar primăria nu poate face nimic. Dar noi ce să facem, ce vină avem noi, cei care locuim acolo, că este spațiu privat acolo? Cum este posibil așa ceva?  (Felicia Stan)

“Eu nu urmăresc politica locală, pe cea națională doar o urmăresc, politica este grețoasă. Nu îl cunosc pe acest domn. Nu am încredere în politicieni, sunt corupți, să zicem nu toți, poate cu o marjă de eroare de 1 sau 2%. Clujul este bine văzut, este un oraș cu un nivel înalt de trai, și totuși sunt încă multe de făcut. De exemplu, eu sunt nemulțumită de calitatea lucrărilor din centrul orașului, comparativ cu Oradea de exermplu, de unde sunt eu”. (Laura Indrieș)

abonare newsletter