Politică

Sebastian Lăzăroiu, despre Referendumul din 2012: Ar fi dezastruos pentru Antonescu sau Ponta să recunoască faptul că au fost la marginea Constituției

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat, pe pagina personală de Facebook, că înțelege „încăpățânarea” lui Victor Ponta și Crin Antonescu de a susține în continuare că tot ce s-a întâmplat la Referendumul din 2012 a fost o nevinovată procedură democratică, pentru că ar fi fost dezastrus pentru aceștia să recunoască faptul caăau fost la marginea Constituției.

"Eu pot să înțeleg încăpățânarea căpeteniilor loviturii din vara lui 2012 de a susține în continuare că tot ce s-a întâmplat a fost o nevinovată procedură democratică. Sunt totuși 7,4 milioane (zic ei) de români care au votat și ar fi dezastruos pentru Crin sau Ponta, de exemplu, să recunoască faptul că au fost la marginea Constituției. Ar dezamagi câteva milioane de naivi care și-au exprimat democratic frustrările, ura, nemulțumirile și ce mai vreși voi", a spus Lăzăroiu.
Totuși, fostul consilier prezidențial atrage atenția asupra a trei momente critice ale acelei „proceduri democratice”.

"1. Suspendarea în Parlament în trei zile prin câteva OUG care au anihilat instituții fundamentale (CCR, Avocatul Poporului).

2. Fraudele de la referendum (nimeni nu știe exact amploarea lor)

3. Contestarea rezultatului referendumului de către organizatori (!) și încercarea de modificare prin mijloace administrative a cvorumului", a mai precizat acesta.

Lăzăroiul a explicat că cele trei momente sunt fapte care au legătură cu Codul Penal.

"Toate cele trei sunt fapte care au legătură cu Codul Penal. Dacă la punctele 2 și 3, unii protagoniști au fost deja luați în colimator de justiție, la punctul 1 încă mai așteptăm să vedem proceduri judiciare. De fapt, la punctul 1, există un singur protagonist și se află acum pe plaja în Miami (foarte aproape de Cuba)", a scris Sebastian Lăzăroiu pe pagina de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter