Politică

Salarii triple pentru înalţii demnitari

Ordonanţa privind salariile demnitarilor intră în vigoare la 1 august, deşi premierul Victor Ponta a zis că o anulează. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor este în vigoare şi "aplicarea ei începe de la 1 august".

Declaraţia a fost facută la ieşirea din sediul PSD, după o discuţie cu preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, şi în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat că nu este de acord cu actul normativ adoptat în timpul interimatului lui Gabriel Oprea, urmând ca el să fie abrogat.

"Ordonanţa este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august", a răspuns Rovana Plumb întrebată fiind de jurnalişti.

Totodată, aceasta a reamintit că săptămâna viitoare se va face o rectificare bugetară. "Vom decide atunci dacă începe aplicarea de la 1 august. Impactul bugetar e foarte mic, sub 600.000 de lei", a mai declarat ministrul Muncii, exprimându-şi opinia că "este posibil" ca ordonanţa să fie aplicată aşa cum este prevăzut în acest moment.

Rovana Plumb şi Liviu Dragnea au discutat mai bine de două ore la sediul central al PSD, printre teme fiind reorganizarea departamentelor PSD şi asigurarea de sprijin logistic acestora.

Ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor a fost adoptată în ultima şedinţă de guvern condusă în calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea şi în prezenţa lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

La scurt timp, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat de acord cu controversatul act normativ, în timp ce premierul Victor Ponta a declarat că nu este oportun şi că va fi retras în prima şedinţa de guvern pe care o va conduce, lucru care nu s-a întâmplat, deşi de atunci au avut loc mai multe astfel de şedinţe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter