Politică

Monica Macovei: „Cătălin Ivan a mințit și am câștigat în instanță”

Monica Macovei a câştigat procesul pe fond cu Cătălin Ivan, după ce acesta a delarat că Macovei este anchetată de o comisie de etică a Parlamentului European.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe europarlamentarul Cătălin Ivan în anul 2012 pentru acuzaţii mincinoase şi defăimătoare. „Cătălin Ivan a mințit când a declarat public că aș fi anchetată de o Comisie de etică a Parlamentului European. Am câștigat pe fond procesul cu Ivan. Nu m-a anchetat nimeni în Parlament. Judecătoria Sectorului 1 a decis că europarlamentarul Cătălin Ivan a mințit, după ce, într-un alt proces, judecatorii au decis ca senatorul PSD Dan Șova a mințit când a afirmat că tatăl meu a lucrat în fosta Securitate. Nici eu nu am fost cercetată de vreo comisie din Parlamentul European, nici tata nu a lucrat cu fosta Securitate”, a precizat Macovei.  

Monica Macovei spune că acuzaţiile aduse de Cătălin Ivan au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European. „Și Ivan, și Șova trebuie să plătească și despăgubiri. Declarațiile politicienilor PSD despre mine sunt minciuni, lansate sistematic ca să mă denigreze. Acuzațiile mincinoase lansate de Cătălin Ivan au fost infirmate chiar și de oficiali ai Parlamentului European, dar, în loc să își ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică și că a mințit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace și să mă denigreze”, a încheiat Monica Macovei. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter