Politică

Cât de departe vor merge ambiţiile PSD Cluj ?

Graba liberalilor privind alegerea lui Mihai Seplecan la şefia Consiliului Judeţean Cluj ar putea strica lucrurile la nivelul forului. Prefectura Cluj urmează să analizeze procedura de numire a noului președinte de Consiliu Județean, Mihai Seplecan, mai exact hotărârea prin care acesta a fost ales, fiind de altfel o procedură standard.

Potrivit prefectului judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan, orice hotărâre este analizată din punctul de vedere al legalităţii sau dacă există suspiciuni, pentru a decide dacă va fi contestată în contencios administrativ.  “Urmează să analizăm hotărârea, cum facem de altfel cu orice hotărâre. Dacă este vorba, în general, despre vreo ilegalitate sau dacă avem suspiciuni, vom ataca în contencios această hotărâre”, a spus Vuşcan.

Totul este posibil, dacă este politic

Juriştii atrag atenţia că atâta timp cât totul este politic, orice este posibil.


„Chiar dacă s-ar fi respectat la virgulă textul de lege şi procedura legală, prefectul tot are această posibilitate să atace hotărârea şi să intre automat efectul suspensiv al hotărârii. Chiar dacă Seplecan ar fi aşteptat până luna viitoare cum se vehiculează, la fel de bine şi acea hotărâre o puteau ataca (n.red. Prefectura Cluj). Prefectura are printre prerogative acest control de legalitate. Este vreun text care să interzică unui vicepreşedinte să candideze pentru funcţia de preşedinte? Nu este. Deci nu înţeleg de ce a trebuit să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte, în primul rând“, spune Ovidiu Podaru, avocet specializat în drept administrativ.

Totul este perfect legal

De cealaltă parte, Mihai Seplecan spune că nu are nicio emoţie.


„Nu cred că domnul Vuşcan îşi va permite să facă acest gest (n.red. să atace în contencios administrativ hotărârea), să blocheze din nou judeţul. Toate hotărârile au primit avize de legalitate. Sunt patru avize de legalitate, de la ATOP; de la Serviciul Juridic, de la secretarul judeţului şi de la Comisia de validare. Nu-l cred în stare pe domnul prefect să încalce legea doar de dragul jocurilor politice. Nu cred că prefectul Vuşcan va încălca legea“, a spus Seplecan.

Lungul drum al lui Seplecan la şefia CJ Cluj

Mihai Seplecan a mai fost ales, anul trecut, de două ori în funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj, ambele hotărâri fiind atacate în contencios administrativ de către prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.


În acest moment, Consiliul Judeţean este condus de Mihai Seplecan (PNL), preşedinte şi de vicepreşedinţii Horaţiu Cătărig (PNL) şi Vakar Istvan (UDMR).

Ultimele Stiri
abonare newsletter