Politică

Livia Stanciu, despre votul în Parlament în cazul Ponta: Legea nu este egală pentru toţi cetăţenii

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, miercuri dimineaţă, comentând votul dat în urmă cu o zi în Camera Deputaţilor, care a respins cererea de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că ”legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”.

sursa foto rnews.ro sursa foto rnews.ro

Livia Stanciu a declarat, miercuri dimineaţă, la intrarea în sediul CSM, că după ceea ce s-a întâmplat marţi în Parlament poate concluziona că legea nu este egală pentru toţi.

”Ceea ce s-a întâmplat în Parlament demonstrează că legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”, a spus preşedinta ICCJ.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dezbătut marţi, în şedinţa de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "împotrivă".


Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Ultimele Stiri
abonare newsletter