Politică

Iohannis: „Dacă Ponta se punea la dispoziţia procurorilor, probabil nici nu-l suspendam“

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur decizia deputaţilor care nu au aprobat, marţi, solicitarea DNA privind incuviinţarea urmăririi penale pentru premierul Victor Ponta. Preşedintele a vorbit de mai multe variante.

Prima variantă a premierului ar fi fost să demisioneze şi să se pună la dispoziţia Justiţiei, susţine Klaus Iohannis.  A doua ar fi fost să îşi convingă colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi judecătorilor şi să arate că este nevinovat, preşedintele precizând că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, probabil nici nu l-ar fi suspendat pe Victor Ponta din funcţia de premier, deşi Constituţia îi permite acest lucru.
În cele din urmă, a afirmat Iohannis, prim-ministrul a ales o a treia variantă – „cea mai proastă“: „S-a folosit de calitatea de prim-ministru şi a cerut majorităţii să nu încuviinţeze urmărirea penală“. Potrivit şefului statului, este cea mai proasta variantă pentru că, acum, Victor Ponta „nu mai poate să demonstreze că a avut dreptate".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter