Politică

Reacţii din Parlamentul European, după votul din Camera Deputaţilor

Camera Deputatilor a votat, marţi, împotrivă urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, iar reacţiile de la Strasbourg nu au întârziat să apară.

PPE cere demisia premierului, în timp ce socialistii îl apără, scrie Ziare.com.

Liderul Grupului S&D, Gianni Pittella, a comentat foarte scurt în cadrul conferinţei sale de presă afirmând că premierul român respinge acuzaţiile aduse de DNA: "Trebuie să aşteptam finalizarea anchetei şi eu ca social democrat sunt pentru prezumţia de nevinovăţie care trebuie să primeze până când acuzaţiile nu vor fi dovedite."

PSD are una dintre cele mai mari delegaţii în cadrul Grupului S&D, cu 16 europarlamentari români.

De partea cealaltă, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, cel care a cerut audierea lui Victor Ponta la Strasbourg, afirmă că situaţia în România este dramatică.

„Premierul român este acuzat de 17 infracţiuni, iar Parlamentul îl apără pe domnul Ponta. Aşa ceva nu s-a mai văzut în Europa. Acuzaţiile trebuie probate şi este incredibil că Parlamentul României se opune acestui lucru. Majoritatea socialistă şi aliaţii ei au votat împotriva ridicării imunităţii premierului Ponta.

Deci socialiştii stau în calea justitiei şi acest fapt este inacceptabil. Bineînţeles că există prezumţia de nevinovăţie, nimeni nu contestă acest lucru, dar trebuie să existe posibilitatea unei achete pentru a se stabili dacă cineva e nevinovat sau vinovat. Iar premierul trebuie la rândul său să poată fi investigat. Când ne uităm la ceea ce se întamplă în România este greu de crezut că domnul Ponta vrea în continuare să rămână premier. Ar trebui să demisioneze", a afirmat Weber.

Ultimele Stiri
abonare newsletter