monitorulcj.ro Menu
Politică

(P) Liviu Alexa și-a lansat candidatura la Primărie în fața a 150 de oameni de afaceri. A strâns deja 5.000 de semnături pentru Consiliul Local

În fața a 150 de oameni de afaceri, Liviu Alexa și-a lansat candidatura ca independent la Primăria Cluj-Napoca.

Liviu Alexa a organizat, joi seara, un cocktail dedicat mediului de business clujean, menționând la întâlnirea cu oamenii de afaceri că dorește să ofere prin acest eveniment un semn de respect pentru toți cei care produc plusvaloare în acest oraș.
„Eu provin din mediul de afaceri și îi cunosc foarte bine nevoile, problemele și frustrările. Emil Boc nu respectă munca depusă de oamenii de afaceri clujeni, nu înțelege ce înseamnă businessul. Nici nu are cum, nu a creat niciodată un loc de muncă. Am ales această cale transparentă de a le prezenta celor care știu să facă bani și să creeze locuri de muncă în oraș programul meu, proiectele mele, ideile mele. Le-am spus că îmi doresc un Cluj în care oamenii de afaceri să fie sprijiniți și înțeleși, și nu șantajați, blocați sau ignorați”, a declarat Liviu Alexa.

A strâns deja 5.000 de susținători pentru Consiliul Local

Într-o prezentare ce i-a captivat pe toți, Liviu Alexa a făcut o trecere succintă a nerealizărilor din ultimii 25 de ani de administrație locală dezastruoasă sub regimul Funar și sub regimul Boc. A prezentat strategia pe care o va urma în următorul an și a anunțat că, în doar o lună și jumătate, a reușit să strângă deja cei 5.000 de susținători necesari pentru a deveni primul consilier local independent din istoria Clujului.
„Se pune întrebarea dacă, având deja 5.000 de susținători, merită să îndrăznesc mai mult, să mă gândesc la mai mult. Vă anunț pe dumneavoastră primii, oamenii de afaceri ai Clujului, că voi candida la Primăria Cluj-Napoca și că am cele mai serioase gânduri în această privință. Contextul este total diferit față de acum patru ani, clujenii simt că e nevoie de o schimbare majoră, iar eu știu că am forța necesară să muncesc. V-am prezentat strategia, calitățile și defectele mele în mod deschis. Nu doresc să vă cer nimic, nici bani, nici sprijin indirect. Am nevoie de altceva de la dumneavoastră: să vă gândiți la mine, să vă gândiți dacă mai vreți patru ani cu un Emil Boc care nu vă înțelege prioritățile, nevoile, sau vreți să fiți reprezentați de un tânăr care provine din rândul dumneavoastră și care este dispus să facă din mediul de afaceri clujean un stâlp al dezvoltarii Clujului. Vă cer să vă gândiți dacă mai doriți încă patru ani cu un om care a avut pe mână în 12 ani peste 2,5 miliarde de euro și care n-a făcut nimic semnificativ pentru această urbe”, le-a vorbit Liviu Alexa antreprenorilor.


Participare solidă la eveniment. Discutii asumate. Un bun început

Faptul că 150 de oameni de afaceri și-au asumat prezența la acest eveniment arată, în viziunea lui Alexa, că mediul de afaceri clujean nu mai este dispus să înghită lipsa de respect a administrației și că are de acum curaj să vorbească. Discuțiile au fost aprinse și majoritatea critice la adresa lui Emil Boc, dar cel mai interesant este faptul că oamenii de afaceri prezenți nu s-au sfiit să vorbeasca răspicat la microfon despre starea actuală a Clujului. Unul dintre dezvoltatorii imobiliari importanți ai orașului, care a construit sute de apartamente în ultimul an, a spus că datorită condițiilor proaste și a blocajelor incredibile din Primăria clujeană a luat decizia de a nu mai investi pentru moment niciun ban în Cluj-Napoca, ci în alte orașe din Ardeal.
„Mi-am dorit să chem oameni de afaceri din toate domeniile de activitate, oameni de afaceri tineri, dar și maturi, care au deja succes sau care sunt pe cale să devină de succes. Au fost și mulți care nu au dorit să participe la eveniment, deși asta nu-i obligă cu nimic, probabil de teama că Emil Boc va auzi despre asta. Nu sunt supărat pe ei, dar mi-e jenă de lipsa lor de curaj. Lipsa de unitate a mediului local de afaceri a făcut ca businessul în Cluj să fie ignorat de administrația locală, minimizat ca importanță și trebuie să schimbăm acest lucru.
Aseară s-au întâlnit chiar și oameni care sunt concurenți în viața de business și care au relaționat foarte bine, cu amabilitate și zâmbete, cu relaxare și cred că asta trebuie să fie pe viitor atmosfera. Noul Cluj trebuie să ne reunească pe toți”, a încheiat Liviu Alexa.

În discursul său, Liviu Alexa a menționat că următorul target pentru candidatura sa la Primărie este de a avea 15.000 de susținători până în luna septembrie, cifra care, în opinia lui, îi oferă o opțiune serioasă pentru bătălia electorală din iunie 2016.