Politică

Şova scapă a doua oară de arest. Cine l-a SALVAT DIN „BECIUL DOMNESC”?

Senatorii l-au scăpat din nou pe Dan Şova de arest. Cu 66 de voturi pentru și 72 împotrivă, aleşii au respins solicitarea DNA privind arestarea preventivă a colegului lor social democrat.

Senatorii jurişti s-au întâlnit, astăzi, pentru a discuta, din nou, despre cererea de ridicare a imunităţii lui Dan Şova. Pentru că nu au ajuns la un consens, o decizie a fost luată în Plenul Senatului.

„În primul rând acest caz nu avea de ce să mai ajungă la Comisia Juridică, iar Senatul a dat un vot deja. Este foarte simplu, Comisia juridică a dat un aviz, plenul a dat un vot. Am asistat la un refuz din partea preşedintelui Senatului de a semna un act, ceea ce este un abuz. Puterea forţează un vot în plen, ca să-l salveze pe Şova la vot, este un abuz fără precedent“, a declarat senatorul Alin Tişe (PNL). 


„Eu am votat la vedere, pentru încuviinţarea cererii de arestare aşa cum am mai spus. PNL va contesta la Curtea Constituţională această situaţie şi din nou se va ajunge la Tăriceanu şi la PSD. Nu poţi supune la vot de două ori acelaşi lucru“, a completat după vot Alin Tişe.

Un senator UDMR l-a scos pe Șova din „Beciul Domnesc”

Comisia Juridică din Senat, cea care a decis ce se întâmplă cu votul din 25 martie privind încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Șova este formată din 5 membri de la PNL, 4 de la PSD, unul de la UNPR şi unul de la UDMR. Practic, este egalitate, pentru că votul senatoarei UNPR Ruxandra Jipa (cea care l-a „miruit” în plen pe Șova) este previzibil. Astfel, votul decisiv este cel al UDMR. Senatorul Pataki Csaba a ieșit din sală înaintea votului.


În cursul ședinței, senatorii PNL au cerut insistent adoptarea unui proiect de hotărâre prin care să se se dea „verde” arestării preventive; senatorii PSD au tras de timp până la sosirea celui de-al cincilea reprezentant al majorității PSD-UNPR, astfel că, în momentul votului secret, absența senatorului UDMR a fost decisivă: 5-5 și proiectul de hotărâre a fost blocat, fiind trimis în plen.

Astfel, senatorul UDMR Pataki Csaba l-a scos pe Șova din „Beciul Domnesc”, trimițând decizia spre plenul Senatului, unde mașina de vot a PSD, coordonată de Călin Popescu-Tăriceanu, a „rezolvat” problema.

Ultimele Stiri
abonare newsletter