Politică

INSCOP: Românii cred că prima doamnă ar trebui să-şi asume un rol mai vizibil

Un studiu INSCOP relevă faptul că 57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun ca soţia preşedintelui Iohannis să-şi asume un rol mai vizibil în societatea românească.

Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP şi publicat de ziarul Adevarul, 68% dintre români au o părere bună despre Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, în timp ce aproape 60% dintre ei consideră că aceasta ar putea să-şi asume un rol mai vizibil în societatea românească.

26,1% dintre români declară că au o părere foarte bună despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o părere bună. Prin urmare, 68% dintre respondenţi declară ca au o părere pozitivă (bună şi foarte bună) despre prima doamnă.


24,3% au o părere neutră („nici bună, nici proastă”), iar 6,1% este procentul de nonrăspunsuri.

Doar 1,6% dintre români au o părere proastă şi foarte proastă despre prima doamnă.  În privinţa asumării unui rol mai vizibil în societatea românească de către soţia preşedintelui, 57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun, iar 23,2% că nu ar fi un lucru bun (19,5% NS/NR).
 52,5% dintre respondenţi consideră ca soţia preşedintelui ar trebui să se ocupe de acte de caritate/ iniţiative culturale/ proiecte educaţionale.


22,1% consideră că nu ar trebui să facă nimic deosebit şi ar trebui să păstreze un pofil retras (procentul se suprapune pe segmentul care consideră că o implicare sporită nu ar fi un lucru bun), iar 16,3% văd un rol pentru prima doamnă doar la ocazii protocolare, alături de preşedinte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter