Politică

PNL, „aruncat“ puţin în aer

Lupta pentru supremaţie dintre vechii democrat- liberali și liberali s-a extins.

Câteva stenograme ale şedinţelor PNL publicate zilele trecute în presa centrală au scos la iveală noi neînţelegeri între vechii şi noii liberali.

Tonul acestora pare să fi fost dat însă la Cluj, unde nu toţi liberalii au susţinut sus şi tare că îl vor pe consilierul judeţean Mihai Seplecan la şefia Consiliul Judeţean Cluj. 


Situaţia de la CJ Cluj, discutată la nivel central

Astfel, la câteva zile de la demisia social democratului Ioan Oleleu de la conducerea Consiliului Judeţean Cluj, liberalii clujeni spun că au existat discuţii şi la nivelul conducerii centrale a partidului în ceea ce priveşte susţinerea lui Seplecan.

Co-preşedintele PNL Marius Nicoară spune că liberalii clujeni îşi menţin poziţia exprimată de mai multe ori, şi anume că îl susţin pe Mihai Seplecan pentru această funcţie.


Totuşi lucrurile nu sunt chiar bătute în cuie, atâta timp cât colegul său de partid, totodată vicepreşedinte al fostului PDL, Alin Tişe a fost zilele trecute ceva mai reţinut în declaraţii. De altfel senatorul clujean a susţinut de mai multe ori, în contextul unor eventuale alegeri pentru şefia CJ Cluj,  că şi vechiul PDL are oameni valoroşi.

„Au existat discuţii şi cu conducerii centrală a noului PNL, dar decizia aparţine organizaţiei de la Cluj. Aici, noi ne menţinem susţinerea pe care am exprimat-o, îl susţinem pe Mihai Seplecan pentru această funcţie“, a spus co-preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară.


Cât despre colegii din vechiul PDL, Marius Nicoară s-a rezumat la a spune: „co-preşedintele PNL Cluj Daniel Buda şi-a exprimat, la rândul său, aceeaşi susţinere“.

Vechii democrat liberali, iluzionaţi

Zilele trecute, lupta pentru supremaţie dintre vechii democrat- liberali și liberali „s-a extins“ şi a ajuns în presă.


Câteva stenograme dintr-o ședință PNL Bistrița, în care Teodor Atanasiu anunță că Predoiu nu va deveni premier, a aruncat în aer partidul.

Potrivit unor surse din vechiul PNL, citate de EVZ, lider al organizaţiei de la Bistriţa, Ioan Oltean s-ar fi lăudat, la o ședință de săptămâna trecută a conducerii locale a PNL Bistrița, că are înregistrări compromițătoare cu Teodor Atanasiu, el fiind acum suspectat că le-a plasat în presă.


Este de notorietate că Ioan Oltean este un apropiat al liderilor clujeni ai PDL Daniel Buda și Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter