Politică

Tatiana Niculescu Bran s-a retras din funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis

Tatiana Niculescu Bran a anunţat, marţi, că s-a retras din funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, menţionând că decizia a fost motivată de constatarea că, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

"Azi, 21 aprilie, m-am retras din funcţia de purtător de cuvânt, de comun acord cu Preşedintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aş fi dorit-o", declară Tatiana Niculescu Bran, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ea menţionează că va susţine în continuare proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, indiferent de raporturile sale profesionale cu Administraţia Prezidenţială.


Tatiana Niculescu Bran a fost numită în 22 decembrie 2014 în funcţia de consilier prezidenţial, după ce Klaus Iohannis anunţa, în 8 decembrie, pe când era preşedinte ales, că aceasta va fi purtătorul său de cuvânt după preluarea funcţiei de şef al statului.

Niculescu Bran a fost între 1995 şi 2004 redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra, iar între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti. Niculescu Bran a publicat, în 2006, primul roman non-ficţional din literatura română, "Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de "Cartea Judecătorilor". Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul "După dealuri" al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter