Politică

Ponta, la Cluj : "În 2013 v-am cerut să veniţi la guvernare, în 2015 nu vă mai rog nimic"

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Congresul UDMR, că nu le mai propune liderilor Uniunii să intre la guvernare şi că are încredere că Uniunea va lua decizia bună în acest sens.

Premierul Victor Ponta i-a salutat, vineri, pe participanţii la cel de-al 12-lea Congres al UDMR, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, şi în limba maghiară, spunând că Gyorgy Frunda, consilierul său, îi aminteşte de fiecare dată să spună ceea ce ştie în limba maghiară.

"Bună ziua, Jó napot kívánok, e în regulă? Consilierul meu György Frunda îmi aminteşte de fiecare dată să spun ceea ce ştiu în limba maghiară. Vreau să vă felicit pentru 25 de ani de activitate şi să vă urez succes în proiectele viitoare", a spus premierul participanţilor la Congres.


Ponta a declarat că a participat în 2011 la Congresul UDMR care s-a desfăşurat la Oradea şi a rugat Uniunea să iasă de la guvernare, dar sfatul său nu a fost urmat.

"În 2013, la Miercurea Ciuc v-am rugat să veniți la guvernare. În 2015 m-am învățat minte și nu vă mai rog nimic, știu că veți face ce credeți dumneavoastră că este bine. Aveți dreptul legitim să faceți acest lucru pentru că, am spus-o întotdeauna și când am fost aliați, și când am fost adversari, UDMR este singurul reprezentant legitim al comunității maghiare din România" , a spus premierul.


Nu în ultimul rând, Victor Ponta a mulțumit miniștrilor Uniunii care au făcut parte din guvernele conduse de el și a subliniat că și-ar fi dorit ca din echipa miniştrilor să facă parte şi Rozalia Biro, propusă anul trecut pentru portofoliul Culturii, pe care preşedintele Traian Băsescu a respins-o atunci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter