Politică

Liderii liberali cer, de la Cluj, organizarea alegerilor parţiale. Ce spune premierul Ponta

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut, premierului Victor Ponta, de la Cluj, să organizeze alegeril parţiale şi implicit alegeri pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj. Ulterior declaraţiei lui Gorghiu, Victor Ponta a spus că va respecta decizia finală a instanţei dar a subliniat că este „stupidă“ ideea organizării unui scrutin după sistemul actual, pentru că acesta va fi schimbat.

În opinia lui Gorghiu, premierul refuză organizarea alegerilor pentru că se teme că le va pierde.

"Îi amintesc lui Ponta că în Cluj Curtea de Apel a dispus, printr-o hotărâre, obligativitatea organizării alegerilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Bunul simţ politic îl va împiedica să pună în aplicare decizia. PSD, în mod constant şi sistematic, nu respectă hotărârile instanţelor, sunt multe decizii ale instanţelor pe care Guvernul Ponta nu le respectă. Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământul necesar să organizeze alegeri parţiale, să se respecte dreptul fundamental al alegătorilor de a-şi exercita votul.", a declarat Alina Gorghiu la Cluj-Napoca.


„Voi respecta decizia finală a instanţei, dar vreau să explic ceva. Am spus cu toţii, inclusiv PNL, că schimbăm sistemul de vot. Dacă îl schimbăm, atunci să facem alegeri după noul sistem. E cel puţin stupid să spui că vrei să schimbi sistemul de vot, dar vrei să faci alegeri după sistemul vechi, mai ales că este mai puţin de un an până la alegeri. Ideea este să stabilim în ce fel votăm. Şi acum la conducerea CJ Cluj se află PNL-PDL-UDMR, vor fi şi în continuare până la alegeri şi nu îi împiedică nimic“, a spus ulterior Ponta.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat la începutul lunii aprilie în procesul pe care consilierul judeţean Mihai Seplecan l-a intentat pentru a-l obliga pe Victor Ponta să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Seplecan a dat în judecată Guvernul României, nemulţumit că Ponta nu respectă legea şi nu organizează alegeri la CJ Cluj.


În urma sentinţei de la începutul lunii aprilie  a secţiei de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Cluj, Guvernul Ponta va fi obligat să organizeze alegeri parțiale anticipate la Consiliul Judeţean.

„Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, se arăta în minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter