Politică

Azi în Parlament- Tişe: „Comunismul secolului XXI se ascunde sub controale politice ilegale“

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe a susţinut în plen o declaraţie politică în care a subliniat că verificările şi controalele politice făcute de Corpul de control al premierului Ponta „acționează prin metode specifice unui Corp Infracţional Organizat“.

„Controalele politice făcute de Corpul de control al premierului Ponta, care acționează prin metode specifice unui Corp Infracţional Organizat.

Nefericiţi că unii dintre noi suntem vocali şi prin metodele constituţionale şi legale am reuşit să stopăm adevărate cataclisme precum primul proiect al descentralizării desfiinţat efectiv de CCR, micile caractere care ocupă fotolii guvernamentale au trecut la atac.


Dorind să demonstreze ilegalităţi în cel mai important proiect realizat în mandatul meu de preşedinte al CJ Cluj, respectiv Cluj Arena, scormonesc de mai bine de un an şi controlează abuziv. De altfel proiectul finanțat în anul 2010 a fost validat de Curtea de Conturi ca fiind implementat în totală concordanţă cu legislaţia în vigoare. Corpul de control al premierului Ponta care acționează ca un  "corp infracțional organizat" a trecut acum la atacuri prin învăluire. Respectiv fac presiuni la funcţionarii publici, chiar şi pe unii cu rang de secretar de stat, deci numiţi politic, să controleze şi să declare total nefondat şi fără respectarea legii, doar pe criterii politice, erori în implementare. Fac presiuni pe funcționarii din judeţe pentru a face controale ilegale.

Mai exact, Inspectoratul de Stat în Construcţii, al cărui şef este numit / demis prin decizie de premier la propunerea vicepremierului Dragnea, este forţat să controleze abuziv tot ce mişcă în județul Cluj: CJ Cluj, primăria Cluj, firma care administrează arena, firmele care au construit Cluj Arena, firmele care au avut vreo legătura cu arena. În cel mai clar stil comunisto-stalinist. Căutăm până găsim ceva dacă e ordin de la șeful nostru şi partidul nostru! Toate astea sub girul direct al ministrului Dragnea şi prim-ministrului Ponta şi ei complicii acești grup de control politic care acționează ca un corp infracțional organizat. Solicit organelor abilitate ale statului să efectueze cercetări cu privire la aceste abuzuri.


Cu toate că fac un control ilegal, neavând competenţe să controleze o autoritate aleasă şi am formulat plângeri penale pentru a pune capăt acestui abuz fără precedent, ilegalitățile continuă, controalele politice continuă. La fel şi presiunile premierului şi vicepremierului asupra acestor inspectori.

Recunoscând presiunile şi ilegalităţile la care sunt împinşi doar – doar ca să declare „din burtă” că ar fi găsit nereguli, persoane cu funcţii de conducere, precum Inspectorul Şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii a demisionat. Nu a dorit sa răspundă la comandă politică. A fost trecut adjunct iar adjunctul său a fost numit şef deplin. Toate acestea sunt publicate chiar în Monitorul Oficial prin Deciziile 93 – 95 /2015.


 Toate aceste abuzuri şi presiuni la controale dictate sunt cunoscute în sistem, până şi la nivelul funcţionarilor din judeţe. Au găsit omul care să facă lucrurile murdare. Răspunderea pentru aceste abuzuri va aparține fiecărui funcționar şi șef care sunt complici în acest control ilegal. Unii nu au dorit să fie părtași la acest abuz şi au demisionat. Voi formula o plângere penală împotriva acestor persoane abuzive.

Aşadar, micile caractere dar marii comunişti, sub spectrul unor acte normative fac presiuni în mod ilegal asupra unor funcţionari chiar mai rău decât în perioada anterioară anului 1989 şi speră că aceste abuzuri, odată îmbrăcate în haină legislativă, nu vor ieşi la iveală.


Asemenea manifestări şi abuzuri, demne de perioada comunistă trebuie să înceteze! Lupta politică se duce cu arme politice şi constituţionale! Se combat proiectele, se sprijină ideile, nu se caută eliminarea fizică a adversarilor!

Până când clasa politică nu va înţelege asta, nu putem vorbi cu adevărat despre democraţie. Ci doar de schimbarea unui regim comunist cu un altul“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter