Politică

Azi în Parlament- Senatorul Cordoş solicită sprijin pentru turdenii afectaţi de alunecările de teren

Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş a adresat în plen câteva întrebări miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Întrebarea adresată lui Liviu Dragnea,  ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a avut în vedere acordarea unui sprijin pentru locuitorii zonelor afectate de alunecări de teren din municipiul Turda, judeţul Cluj:

„În municipiul Turda, judeţul Cluj, locuinţele câtorva familii, de pe strada Agriculturii, riscă să fie distruse de alunecările de teren. Este vorba de o zonă cu astfel de probleme de peste 15 ani, timp în care nu s-a făcut nimic pentru a stopa fenomenul.


Autoritățile locale au justificat lipsa de acţiune prin faptul că fondurile necesare pentru stoparea alunecării efective depăşesc posibilităţile bugetului local.

Stimate domnule Ministru, având în vedere că sprijiniţi demersurile administraţiilor publice locale în asigurarea unor condiţii de trai optime pentru toţi cetăţenii, vă rog să-mi răspundeţi dacă la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice aveţi în vedere suplimentarea bugetului local al municipiului Turda, cu această destinaţie, la prima rectificarea bugetară?“.


De asemenea, Cordoş a adresat o întrebare privind acordarea tichetelor de transport cu titlu gratuit pentru angajaţii S.C. TELECOMUNICAŢII C.F.R. - S.A ministrului Transporturilor, Ioan Rus:

„În urma întâlnirii avute cu reprezentanţii Sindicatului angajaţilor din S.C: Telecomunicaţii CFR – S.A. a fost semnalată o problemă în aplicarea Ordonanţei Guvernului 112/1999.


În prezent, angajaţilor din S.C: Telecomunicaţii CFR – S.A. li s-a refuzat emiterea de tichete gratuite de călătorie pe căile ferate române, în interes personal şi de serviciu, pe motivul că societatea comercială nu mai face parte din Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „CFR CĂLĂTORI” S.A., fiind acum direct subordonată Ministerului Transporturilor.

Stimate domnule Ministru, vă rog să-mi răspundeţi cum va acţiona Ministerul Transporturilor pentru identificarea unei soluţii referitoare la acordarea tichetelor gratuite de călătorie pe căile ferate române pentru angajaţii S.C: Telecomunicaţii CFR – S.A.?“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter