Politică

Noua Dreaptă Cluj propune mutarea capitalei la Sfântu Gheorghe

Reprezentanţii Asociaţiei Noua Dreaptă Cluj vor ca noua capitală a României să fie în judeţul Covasna.

Liderul Noua Dreaptă Cluj Codrin Goia susţine că, în acest fel, oraşul Sfântu Gheorghe s-ar dezvolta mult mai bine din punct de vedere economic, deşi are un număr mai mic de locuitori decât Bucureştiul. Goia a oferit drept exemplu oraşul New York, care este mai dezvoltat decât capitala Statelor Unite, Washington.

Reprezentanţii Noii Drepte consideră că în acest fel se oferă o alternativă la discursul autonomiştilor maghiari care susţin că dezvoltarea celui mai sărac judeţ din ţară, Covasna, se poate realiza doar prin autonomie teritorială.


Un nou Marş Memorial Avram Iancu

Şi anul acesta Noua Dreaptă Cluj va organiza, Marşul Memorial Avram Iancu.

Evenimentul va fi un omagiu adus liderului Revoluției române din Transilvania de la 1848-1849 şi va avea loc în aceeaşi zi cu „Ziua maghiarilor de pretutindeni”, mai exact în 15 martie.


Marșul va începe la ora 15.00 şi se va desfăşura pe traseul Piața Mihai Viteazul – Str. Regele Ferdinand– Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu.

La marș sunt aşteptate să participe în jur de 300 de persoane, din mai multe judeţe precum şi din Republica Moldova, mai spun organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter