Politică

Azi în Parlament- Alin Tişe: „Cel mai laş guvern din istoria postdecembristă falimentează România“

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe a susţinut în plen o declaraţie politică referitoare la noile proiecte de cod fiscal şi cod de procedură fiscal.

„Miercuri, Comisia Europeană a decis demararea procedurilor de dezechilibru macroeconomic pentru România! Nu doar că ni se atrage atenţia că cel puţin din noiembrie 2014 aceste dezechilibre economice au fost scăpate totalmente de sub control de către guvernul Ponta, dar subliniază un fapt pe care noi înşine l-am semnalat de extrem de multe ori! Acum acest lucru este vizibil inclusiv pentru partenerii noştri externi, dar şi mai grav, odată demarată această procedură, ea transmite un semnal şi pentru investitori!

Este deja clar şi cert pentru toată lumea, exceptând guvernul Ponta, că în cei trei ani de guvernare, a subminat orice progres făcut de România prin măsurile economice dure şi stricte din perioada de vârf a crizei, şi că a condus, prin politici populiste şi de permanentă campanie electorală, prin tot felul de pomeni electorale nesustenabile, ţara către „dezechilibre macroeconomice, care necesită acţiuni la nivel de politici şi monitorizare”.


Noi, opoziţia, subliniem necesitatea acestor politici şi decizii dezbătute şi nu hei-rupiste, acum le subliniază şi partenerii noştri externi!

Nici nu mai este nevoie să analizăm comparativ progresele făcute şi reducerea dezechilibrelor din timpul programelor de asistenţă financiară şi economică, pe care acum, guvernul Ponta se dovedeşte incapabil să le finalizeze.


(…)Şi ce dovadă mai bună doriţi decât noile proiecte de cod fiscal şi cod de procedură fiscală?

Sunt luni de zile de când solicităm guvernului să pună în dezbatere publică reală codurile, să dea posibilitatea tuturor factorilor implicaţi – mediu economic, patronate, sindicate, consiliu economic şi fiscal etc., să se exprime şi să contribuie la aceste coduri, astfel încât legislaţia fiscală să fie clară, predictibilă, uşor de înţeles şi de transpus în practică dar mai ales să fie un real instrument fiscal pentru relansare economică.


Dar nu! Guvernului Ponta îi este frică! Frică de opoziţie, de vocea analiştilor pertinenţi, de vocea străzii!

Cel mai laş guvern din istoria postdecembristă a României, nu a respectat nici măcar termenul legal de 30 de zile pentru dezbateri publice. Sub presiunea opiniei publice le-a „dezbătut”, şi permiteţi-mi să evidenţiez ghilimelele, timp de 10 zile!  Mai mult, a ameninţat că orice propunere venită din partea opoziţiei se consideră o încercare de stopare a codurilor şi atunci le va impune cu forţa, asumându-şi răspunderea şi controlându-şi parlamentarii la sânge!


Domnilor miniştri, vă reamintesc, chiar dacă dumneavoastră sunteţi trecători prin acele ministere, codurile rămân! Şi de aceea, nu aveţi voie, moral şi legal, să îngropaţi România după bunul plac!“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter