Politică

Macovei, la Cluj: „Politicianul care nu ia în serios problema corupţiei, aduce deservicii în privinţa apropierii de Schengen“

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat vineri, la Cluj, că politicienii care iau în derâdere problema corupţiei din România nu vor aduce ţara mai aproape de Schengen.

„Problema corupţiei este reală şi politicianul care nu o ia în seamă sau răspunde obraznic statelor membre care ridică această problemă nu face decât deservicii României şi nu va aduce România mai aproape de Schengen.

Schengen este o zonă de încredere, odată intrat prin România în spaţiul Schengen te duci în toată UE fără niciun control. Prin urmare, toţi cetăţenii europeni îşi pun încrederea pe umerii românilor de la frontieră, ai poliţiştilor, procurorilor, judecătorilor şi vameşilor, pentru a se feri de infracţiuni şi pentru respectarea legii. Sistemul Schengen înseamnă mult mai mult decât a fi în acest spaţiu fără frontier“, a declarat Macovei.


Macovei a precizat că a auzit şi replici precum: „Şi ce dacă avem corupţie, că şi Grecia sau Italia au“.

„Trebuie să spunem că aşa este, pentru că este un adevăr. Aş face lobby pentru intrarea în Schengen, aşa cum am făcut pentru intrarea în UE. Avem corupţie, dar uite ce eficient ne luptăm cu ea, nu stăm cu mâinile încrucişate, avem şi mijloace de combatere. Avem şi rezultate şi să facem documente să le ducem. DNA este considerată una dintre cele mai bune instituţii anticorupţie din UE şi e dată ca exemplu“, a mai spus Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter