Politică

Traian Băsescu: „Hellvig îl va trăda pe Iohannis cum l-a trădat şi pe Crin Antonescu"

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, l-a acuzat Eduard Hellvig, avizat să preia conducerea SRI, că ar fi „început politica ducând geanta lui Voiculescu”, l-a trădat pe Crin Antonescu și îl va trăda și pe actualul preşedinte al României.

Eduard Hellvig Eduard Hellvig

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a declarat marţi seara, la B1 TV, că a fost surprins de nominalizarea lui Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI)

„Surpriza a fost a nominalizării, dar surprize prin ce spune, nu. Nu m-am întâlnit nicodată cu el, dar un om care a început în politică ducând geanta lui Voiculescu, trădându-l pe Crin Antonescu și rămânând la fel de lipit de Iohannis şi mâine îi va veni rândul lui Iohannis, dacă lui Hellvig o să-i fie mai bine.”


Fostul șef de stat a mai spus că Iohannis nu avea nevoie de aprobarea nimănui: 

„Presedintele Iohannis nu avea nevoie de aprobarea sau consultarea nimanui, acesta e stadiul la care eu am lasat Romania. Nu știu de ce l-a ales domnu Iohannis pe Hellvig. Romania avea nevoie in fruntea serviciilor de doi atlantisti Pe mine m-a interesat traseul lui profesional si politic, la Maior, era diplomat de cariera, era atasat euro-atlantismului, care dovedise la MApN unde a fost secretar de stat ca a inteles politica NATO. Daca eu as fi schimbat sefii de servicii in primele 60 de zile cu siguranta faceam aceeasi greseala. Stand doi ani si intelegand mecanismele si semnificatia semnalelor, am facut ce a trebuit. Nu poti sa ii reprosezi unui presedinte ca e o greseala, poate asta a fost vointa dansului, semnalul catre Berlin”, a mai afirmat fostul șef de stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter